Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:07, 22. 3. 2018.

| Kultura

Izložba niške umetnice inspirisana NATO bombardovanjem

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Oficirski dom
Izložba će biti postavljena u Oficirskom domu u Nišu; foto: arhiva JV

Na dan početka NATO bombardovanja Jugoslavije 1999, u subotu, 24. marta, biće otvorena izložba radova mlade niške umetnice Ivane Spasić pod nazivom „Anđeli čuvari“ u niškom Oficirskom domu, a početak je od 18 sati.

Izložba je posvećena NATO bombardovanju 1999. godine, a kako navode organizatori, umetnica kao glavni motiv ove izložbe postavlja Milicu Rakić, trogodišnju devojčicu iz Batajnice koja je u toku bombardovanja izgubila život.

Umetnica u svojim radovima simoblično predstavlja žrtve bombardovanja kao „Anđele čuvare“ našeg neba sa ciljem razumevanja emocija i psihološkog stanja ljudi koji su najviše bili pogođeni dešavanjima 1999. godine - kažu organizatori.

Ulaz je besplatan, dodaju organizatori, a izložba će trajati nedelju dana, do 31. marta.

Ivana Spasić rođena je 1995. godine u Nišu. Srednju umetničku školu na odseku likovni tehničar završila je 2014. godine, a naredne je upisala visoku strukovnu školu za vaspitače. Živi i stvara u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nije bitno

    21:03 // 23. 3. 2018.

    da li izložba počinje u 18:00h i ostalim danima, ako ne, kad?

  • Dejan Dimitrijević

    11:29 // 22. 3. 2018.

    Bravo, Ivana!
    Predlažem da se na otvaranje izložbe pozove američki ambasador Skot, koji je nedavno svedočio o neugasloj ljubavi i prijateljstvu svog naroda prema nama. Možda bi se pojavio i predsednik Srbije, sa svojim koalicionim partnerom Haradinajem i sa po nekim od onih sa kojima pregovara o efikasnom završetku posla koji je započet bombardovanjem 1999. U vreme kada je on bio u vladi Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: