Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:16, 8. 6. 2021.

| Kultura

Izložba o Beogradu "Soba sa pogledom" u niškom Oficirskom domu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
izložba
Izložba će biti otvorena do 5. jula; foto: Galerija SLU Niš

Multimedijalna izložba fotografija i video-radova kojima je opisan Beograd kroz lični ugao autora, biće otvorena u Oficirskom domu u Nišu u sredu, 9. juna od 13 sati, saopštavaju iz Galerije savremene likovne umetnosti. Zainteresovane Nišlije će moći da pogledaju radove sve do 5. jula.

"Soba sa pogledom" je izložba Kulturnog centra Beograda, a na njoj su radila 14 autora i isto toliko je zabeleženo pogleda sa prozora ili ateljea na prestonicu.

Donosi radove više autora koji u Beogradu žive i stvaraju i predstavlja izbor fotografija i video-radova koji se mogu shvatiti kao zbirka komentara na savremeni Beograd, vizuelne zabeleške o njegovom privatnom i javnom biću - navode organizatori.

Radovi su nastali kao intimno opažanje umetnika na javni prostor, ali organizatori navode da se oni mogu shvatiti i metaforički - kao jedan širi okvir koji ostavlja prostor za individualnu percepciju pogleda na grad. izložba Radovi umetnika iz Beograda; foto: Galerija SLU Niš

Četrnaest različitih pogleda, odnosno isečaka iz vizuelnih dnevnika, ukazuju na disparatne umetničke prakse i subjektivne percepcije jednog pogleda, jedne teme i jednog grada. Od intimnih, unutrašnjih percepcija i hroničarskih zabeleški do potpuno konceptualnih pristupa, selekcija radova i autora različitih generacija secira, produbljuje i ispituje granice same teme - dodaju.

Duh Beograda su zabeležili: Radoš Antonijević, Nenad Malešević, Bojan Bem Dejana Vučićević, Gabriel Glid, Vesna Golubović, Marija Dragojlović, Ivana Ivković, Ljiljana Jarić, Nemanja Lađić, Goranka Matić, Ivana Popov, Jelica Radovanović, Dejan Anđelković, Milica Ružičić i Ivan Šuletić.

Inače, organizatori dodaju da je "Soba sa pogledom" izložba koja je priređena povodom uspešnih i kreativnih 60 godina delovanja Likovne galerije Kulturnog centra Beograda u kulturi grada, zemlje i okruženja, te da predstavlja svojevrsni omaž tradicionalnoj izložbi "Beograd inspiracija umetnika".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: