Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 25. 3. 2016.

| Kultura

Izložba o uzrocima i posledicama 27. marta 1941. godine

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
mart
Tada su mnogi izašli na ulice; foto: Narodni muzej

O pristupanju Kraljevine Jugoslavije Trojnom paktu, Vojnom puču i izlasku stanovništva na ulice svih većih jugoslovenskih gradova, govori izložba koja će biti otvorena 25. marta u 18 sati u niškoj galeriji Sinagoga.

Autori izložbe “27. mart – uzroci i posledice“ su kustosi istoričari niškog Narodnog muzeja Nebojša Ozimić i Ivan Mitić. Ona je, kako kažu, svedočanstvo o nekim učesnicima tih događaja, ličnostima koje su obeležile to vreme, kao i o aprilskom bombardovanju 1941. godine.

Prošlo je 75 godina od martovskih događaja koji su umnogome opredelili dalji tok istorije na srpskim i jugoslovenskim prostorima - poručuju autori izložbe.

Izložba će biti otvorena do 19. aprila, a zainteresovani će moći da je pogledaju u vremenu od 10 do 17 sati od utorka do petka, a subotom i nedeljom od 10 do 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: