Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 27. 8. 2014.

| Kultura

Izložba radova Marije Dubin

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
konjic-1.jpg
Moto izložbe je "The Message of the Seahorse – Is the Seahorse"

Večeras će od 19 sati u Galeriji Društva arhitekata Niša biti otvorena izložba radova danske slikarke Marije Dubin.

Postavku će činiti slike iz dva ciklusa stvaranja ove umetnice. Veći deo slika pripada ciklusu “Morskih konjića” i novijeg su datuma. Ostatak radova je iz starijeg ciklusa pod nazivom “Hobotnice”.

- Marija Dubin pokušava da publici približi svet mora, lepa bića koja su pred istrebljenjem. Ona ih slika ne opterećujući se smišljanjem posebne poruke dela. Ova stvorenja su, kaže, sama po sebi poruka - kažu organizatori izložbe.

maria Morski konjić kao tema

Na otvaranju izložbe biće najavljen i film Marije Dubin “Žena u crvenom – Arija morskog konjića”, koji je prethodna dva meseca snimala na prostoru bivše kasarne na Bubnju.

Maria Dubin rođena je 1963. Završila je “Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts” u Parizu, a potom studirala i scenografiju. Imala je samostalne izložbe u Danskoj, Švedskoj, Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Španiji, Grčkoj, Meksiku, Brazilu, Tunisu…

Najpoznatija je kao slikarka murala i grafita. Njeni radovi se nalaze na fasadama u Danskoj, Belgiji, Britaniji, Bugarskoj, Srbiji i mnogim drugim zemljama.

Izložba, koju organizuje udruženje građana “Litera”, biće otvorena do 3. septembra. Galerija Društva arhitekata Niša (Generala Milojka Lešjanina 52) radnim danima otvorena je od 10 do 14 časova, a članovi “Litere” dežuraće radnim danima i vikendom od 17 do 20 časova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: