Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 31. 3. 2016.

| Kultura

Izložba radova oca i sina u niškom Paviljonu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
zoran rajkovic
Delo Zorana Rajković - "Studenica"

U Paviljonu niške Tvrđave u četvrtak 31. marta u 19 sati biće otvorena izložba slika Zorana Rajkovića i digitalnih printova i crteža njegovog sina Mateje Rajkovića.

Rajkovići su, kako kažu u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti, pravi predstavnici savremene umetničke porodice koja neguje individualni izraz i autentičan gest bez uticaja jednih na druge.

Ono što ih povezuje je upravo strast za umetnošću i težnja da se dostigne lični pristup i uspeh na umetničkom polju - ističu u Galeriji.

Zoran je, prema njihovim rečima, slikar koji neguje štafelajno slikarstvo, sa autentičnim i prepoznatljivim likovnim izrazom. marija rajkovic Delo Matije "Zatvoreni predeo"

Za ovu priliku izdvojio je dela od portreta, pejzaža, do najnovijih radova rađenih u duhu enformela. Ovakvim izborom radova stičemo kompletnu sliku o njegovom stvaralačkom opusu - kažu u Galeriji.

Zoran Rajković je rođen 1949. godine u Kruševcu. Član je ULUS-a i predsednik Udruženja likovnih umetnika Kruševca.

Zajedno sa njim u Nišu svoje radove izlaže i njegov sin Matija koji za sobom ima deceniju aktivnog angažovanja u umetnosti. Kako objašnjavaju u niškoj Galeriji, njegova osnovna preokupacija bazira se na istraživanju crteža, kombinovanjem materijala od krejona, tuša, olovke sve do digitalnog printa.

Asocijativni pristup pejzažu je njegova glavna karakeristika. Opčinjen novim tehnologijama i mogućnostima koje pruža digitalna štampa, Matija svesno koristi
mogućnosti brisanja boje, preklapanja, transponovanja stvarajući monohromu strukturu sopstvenog likovnog izraza - kažu organizatori izložbe.

Izložba će biti otvorena do 19. aprila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vetar

    12:54 // 31. 3. 2016.

    Treba ovo posetiti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: