Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 21. 10. 2020.

| Kultura

Izložba skulptura "Saglasje" u Galeriji Art 55

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Galerija
Radovi će biti izloženi do kraja oktobra; ilustracija; foto: Galerija "Art 55" Niš

Od srede 21. oktobra, pa do 1. novembra, zainteresovani će u niškoj Galeriji Art 55 moći da pogledaju izložbu skulptura "Saglasje", mladog umetnika Miloša Šarića.

29-godišnji umetnik do sada je izlagao na šest samostalnih i više od sedamdeset izložbi u zemlji i inostranstvu, učestvovao je na nekoliko likovnih kolonija, a njegova dela se nalaze u javim i privatnim kolekcijama. Živi i radi na relaciji Vlasotince - Beograd, navode u niškoj galeriji, a osvojio je 3. nagradu na konkursu za skulpturu "Beogradski čitač", a sada se nalazi u javnom prostoru Gradskom parku Kaselberi "Vrt skulptura" u Orlandu na Floridi.

Izložba "Saglasje" prikazuje istraživački proces u skulpturi koji autor sprovodi od 2014. godine do danas. Ona povezuje radove iz nekoliko, do sada, ostvarenih serija, odnosno tematskih celina. Pod nazivom "Tren", "Beskonačnost dodira", "Život (u) sekiri" i "Svi moji preci", oni su već izlagani kao zasebne umetničke priče. Ipak, njih povezuje isti umetnički nagon i likovni pristup – sekire i motike, jezik su i rukopis kojim autor saopštava svoje poimanje stvarnosti, ljudskih odnosa i vrednosti kojima teži - navode u Galeriji Art 55.

Otvaranje izložbe zakazano je za sredu, 21. oktobar od 19 sati, a iz Galerije poručuju da je moguće pogledati je samo uz poštovanje epidemioloških mera.

Detalji o autoru i izložbi dostupni su na sajtu Galerije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: