Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 4. 4. 2019.

| Kultura

Izložba slika "Iluminacija" mlade niške umetnice

Autor:M. T.Izvor:Južne vesti
rad-Milice-Kostić-
Jedan od radova Milice Kostić

Slike koje odišu slobodom stvaralaštva, a koje su, kako kažu organizatori, nastale kao rezultat transcendentalne introspekcije, posetioci će imati prilike da vide na jednonedeljnoj izložbi "Iluminacija" mlade niške slikarke Milice Kostić, koja će početi u nedelju 7. aprila u "Dnevnoj sobi".

U novom ciklusu "Iluminacija" Milica dokazuje da u umetnosti ne postoji nešto što je nemoguće i da se tu nalazi bezgranično izvorište mogućnosti.

Pisati o vizuelnoj filozofiji Milice Kostić je nepresušni izvor koji oblikuje trohipostazu: egzistentnost, metafizičnost i transcendentalnost - dodaju organizatori.

Milica-Kostić-foto-FB Mlada umetnica; foto: FBIako se kako kažu u mnogome razlikuje od prethodnih ciklusa, jer su forme apstrahovane, a kolorit sveden, ovaj ciklus je ipak ostao veran postupku višeslojnog nanošenja boja i impasto tehnici.

Sa radovima iz novog ciklusa potrebno je suočiti se izbliza i osetiti vibriranje višeslojnih struktura koje provociraju ispod završnog sloja boja. Asocijativnost i prepoznavanje motiva na individualnom nivou često vodi do raznih reinterpretacija svake slike iz ovog ciklusa, ali pravi izvor inspiracije ostaje sakriven duboko u stvaraocu - pojašnjava umetnica.

Milica Kostić se slikarstvom bavi od 1999. godine. Član je Udruženja umetnika “Car Konstantin” i aktivno izlaže svoje radove na kolektivnim izložbama Udruženja. Učestvovala je na dve kolektivne izložbe u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju i dve u Galeriji Niškog kulturnog centra.

U julu 2018. imala je samostalnu izložbu u kafe galeriji “Paris Art“ pod nazivom “Blizanačke duše”, a krajem prošle i početkom ove godine radila je na oslikavanju dva murala u Domu “Duško Radović” i Centru “Mara” u Nišu.

Izložba će trajati od 7. do 14. aprila, a otvaranje je zakazano za 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Nikolic

    18:48 // 5. 4. 2019.

    Meni deluje zanimljivo

  • Ljuba

    13:58 // 4. 4. 2019.

    Ljudi moji. Pre 200 god. umetnici su pravili remek dela.!! Ovo sto sad nazivaju slikatstvom je prava sramota....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: