Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 15. 6. 2019.

| Kultura

Izložba slika i digitalne ilustracije niškog umetnika

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
ulica-bolji-kvalitet
"Duh Niša“

Slike i digitalne ilustracije inspirasane rodnim Nišom predstaviće slikar Aleksandar Marković iz Niša u kafeu “Dnevna soba” u subotu, 15. juna od 19 sati.

U svom ciklusu slika i digitalne ilustracije “Duh Niša” želi da predstavi svoj utisak grada, kažu organizatori.

Njegov cilj je da se na prvi pogled posmatrač susretne sa prepoznatljivim prizorima Niša, a da prilikom dubljeg analiziranja slike, uvidi i interakciju ljudi koja obogaćuje taj prostor i unosi mu duh. U svom radu koristi kombinaciju tradicionalnih i digitalnih tehnika koje doprinose likovnom bogatstvu i unose moderan pristup likovnom izrazu - kažu organizatori.

prava "Duh Niša“

Posmatrač, objašnjavaju, može prepoznati specifične lokacije vezane za istoriju grada Niša kao što su nekadašnja Elektronska industrija, nekadašnja Pobedina, sada Obrenovićeva ulica, most kod Tvrđave, žuti soliteri na bulevaru Zorana Đinđića, kao i amfiteatar na nišavskom keju koje je mesto opuštanja i razonode svih Nišlija.

Autor je, prema rečima organizatora, hteo da spoji tradicionalno sa modernim, prošlost sa sadašnjicom, i staro sa novim.

Njegove slike odišu bogatim koloritom i svežinom čistih boja kojima je umetnik želeo da predstavi svoj doživljaj tih prostora i temperament Poetiku ovog ciklusa karakteriše prijatna harmonija čistih i razigranih površina koje stvaraju utisak topline - dodaju organizatori.

Izložba slika počinje u 19 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: