Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 19. 6. 2018.

| Kultura

Izložba slika i muzički performans na Tvrđavskom mostu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Izložba most
Performans u čijem su fokusu slike mlade umetnice; Foto: Plakat Jelena Marković

Most u centru Niša u petak 22. juna od 20 sati postaje izložbeni prostor, na kome će mlada niška umetnica Jelena Marković predstaviti svoje slike. Osim u njenim delima, ljubitelji umetnosti moći će da uživaju i u muzici i plesnom performansu.

Muziku će, najavljuju, puštati di-džej Nikola Jovanović, a igrači su članovi plesnog kluba Fenix. Slika Jelena Marković Autor: Jelena Marković

Izložba neće biti klasičnog karaktera već će se inovativnim pristupom i kombinacijom drugih grana umetnosti, muzikom i plesom, zaokružiti ovaj performans – navode organizatori.

Inače, ovo je druga samostalna izložba Jelene Marković koja je završila srednju Medicinsku školu, zatim upisuje arhitekturu na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, a trenutno je na master studijama.

Crtanjem i slikanjem se bavi od malih nogu, a pre godinu dana ozbiljnije se posvetila tome. Imala je prvu zapaženu izložbu crteža u "Deli" prostoru. Sebe iskazuje na veoma specifičan način, kroz crtanje crno-belim nijansama, sa nekim detaljima koji se ističu u boji. Bavi se i dizajnom enterijera, kao i crtanjem za industriju video igara – navode organizatori izložbe.

Organizatori kažu da je Tvrđavski most kao izložbeni prostor bila ideja arhitekte i aktiviste Hadži Ivana Redija, koji sada vodi gradski Savet za kulturno stvaralaštvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Extra!

    14:27 // 19. 6. 2018.

    Bravo za ideju! Puno uspeha mladoj umetnici!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: