Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 23. 12. 2014.

| Kultura

Izložba strip-tabli o bezbednosti u Tvrđavi

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-Salon-77.jpg
Izložba strip-tabli održaće se u galeriji "Salon 77" u Bali begovoj džamiji u Tvrđavi

U subotu 27. decembra od 12 do 16 sati u galeriji “Salon 77” u Tvrđavi, zainteresovani će moći da pogledaju izložbu 40 strip-tabli koje su prethodnih mesec dana radile mlade Nišlije na temu bezbednosti u gradu.

Prema rečima organizatora, u okviru projekta "Oćeš da ti nacrtam" neformalne grupe "Mladi niški vizionari", mladi od 15 do 30 godina na besplatnim radionicama imali su prilike da crtajući stripove ukažu na glavne probleme u gradu.

Koordinator projekta Dušan Bobkolov navodi da su nasilje među mladima i nebezbednost saobraćaja teme koje su na ovim radionicama bile dominantne.

Slučajevi nasilja  i saobraćajnih nesreća u poslednje vreme su očigledno ostavili najveći utisak na učesnike u radionicama. Pored toga, mladi kao problem vide i narkomaniju i alkoholizam, i na te probleme su takođe ukazali u svojim stripovima - kaže Bobolkov.

Polaznicima su u izradi strip-tabli pomagali niški umetnici Predrag Stamenković i Dušan Cvetković. Kako kažu koordinatori projekta, glavna ideja ovih radionica bila je da se promoviše razvoj mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih i unapređenje uslova za bezbedan život u gradu. 

Izložba je, kažu, rezultat projekata "Oćeš da ti nacrtam" i "Zajedno smo jači" koji realizuje "Protekta". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: