Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 3. 10. 2023.

| Kultura

Izložba studentskih radova "Mali format" u Nišu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Plakat za sajt (1)
Preko 160 studentskih radova; foto: NKC

Kako bi obeležili dan Fakulteta umetnosti u Nišu, Departman za likovne umetnosti i ove godine organizuje izložbu studentskih radova "Mali format" koja će biti prikazana večeras, 3. oktobra, u galeriji Niškog kulturnog centra, od 19 sati.

Izložba obuhvata preko 160 studenata izlagača i oko četrdeset profesora mentora. Niškoj publici biće prikazano preko 250 radova na papiru, desetak video radova i animacija i oko 20 objekata, odnosno skulptura.

Pored toga, otvaranje izložbe biće upriličeno muzičkim nastupom Damira Blagojevića, master studenta koji će izvesti "Šest balkanskih minijatura“, Dušana Bogdanovića.

Izložba studentskih radova "Mali format" ističe značaj tehnike Crteža i radova koji linijom izlaze u polje proširenih mogućnosti. Uključuje kako klasične crtaće tehnike tako i istraživačke eksperimentalne radove malog formata koji proširuju izražajne mogućnosti crteža na papiru, objekte, instalacije, animacije, video radove - navode organizatori.

Na poziv za učešće u ovoj manifestaciji odazvalo se pet fakulteta i to Akademija umetnosti u Novom Sadu, Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, Fakultet likovnih umetnosti Beograd, Filološko umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu i domaćin niški Fakultet umetnosti.

Kako navode organizatori, cilj je kontinuirana izlagačka praksa, ali i saradnje sa fakultetima i akademijama umetnosti, institucijama kulture, kolegama i studentima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: