Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 10. 8. 2015.

| Kultura

Izložbe fotografije i stripa na “Nišvilu”

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
izlozba
Dinić na foto-montažama duh prošlosti doneo u sadašnjost

Otvaranjem izložbe fotografija Davorina Dinića “Senke starog Niša” u utorak 11. avgusta u 19 sati na platou kod izgorelih ateljea u Tvrđavi, počeće serija postavki fotografija i stripa koje su deo ovogodišnjeg “Nišvila”.

Postavku Dinićeve izložbe čine fotografije na kojima je prepleten nekadašnji i sadašnji izgled Niša, a koje su izazvale sentimentalne reakcije javnosti.

U utorak će od 19:30 na prostoru kod “Midnight Jazzdance” bine u Tvrđavi biti otvorena i izložba fotografija "Viki voli Zemlju” – najboljih radova sa istoimenog konkursa fotografija zaštićenih prirodnih dobara naše zemlje.

Na konkurs je stiglo preko 800 fotografija, a na izložbi će biti predstavljeno 20 najboljih.

U novom izložbenom prostoru “Barutana“ u Tvrđavi biće predstavljena legenda niške fotografije i jedan od retkih fotoreportera koji je fotografisao sva izdanja "Nišvila" - Dušana Mitića Cara - navode organizatori. 

Otvaranjem izložbe njegovih fotografija "Carski rez – Nišville, prvih 20 godina“ u sredu 12. avgusta u 20 sati i zvanično će biti “Barutana” početi da radi kao galerijski prostor.

U sklopu Nišvilla biti održana i Striporama, odnosno međunarodni festival stripa i pop kulture. Na festivalu će gostovati neki od najpoznatijih domaćih i inostranih strip autora koji rade za najpoznatije svetske strip izdavače, kao što su Branislav Bane Kerac, Rajko Milošević Gera, Dražen Kovačević, Mirko Čolak, Esad Ribić…

U sklopu “Striporame” u Paviljonu će biti izložena strip postavka Rajka Miloševića Gere, koja će biti otvorena u četvrtak 13. avgusta u 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: