Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 19. 8. 2019.

| Kultura

Izložbe i dečje radionice tokom "Roštiljijade" u Leskovcu

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
narodni muzej leskovac, novi deo
Pored hrane i zabave, bogat kulturni program; Ilustracija; Foto: B. A.

Osim u jelima sa roštilja i muzičko-zabavnom programu, posetioci "Roštiljijade" moći će u Leskovcu da pogledaju i različite izložbe u Narodnom muzeju, Leskovačkom kulturnom centru i Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović", da posete lokalitet Caričin grad, dok će za najmlađe biti organizovane interaktivne radionice.

Pored stalnih postavki u matičnoj zgradi Muzeja, kao i onih u Gradskoj kući i Tekstilnom muzeju u Strojkovcu, posetioci će za vreme "Roštiljijade" moći da pogledaju i slike i crteže umetnice iz Dimitrovgrada Mirjane Denkov, kao i izložbu fotografija 90 godina planinarenja u Leskovcu.

Muzej u Leskovcu će tih dana raditi od 10 do 20 sati, a radno vreme ustanove u Strojkovcu je od 8 do 16 sati. Za turiste su organizovane grupne posete Caričinom gradu, uz pratnju vodiča - kažu u Muzeju.

U Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović" biće postavljena izložba o "Roštiljijadi", a najmlađi će moći da učestvuju na radionicama Od glinenih pločica, do elektronskih knjiga, Leto sa knjigom, Igrajmo se rečima i bojama, Druženje s knjigama i Bibliotekar na jedan dan.

Leskovački kulturni centra posetiocima će predstaviti radove sa ovogodišnjeg Majskog salona, a u Šop-Đokićevoj kući će biti izložene fotografije od nastanka ove gurmansko-turističke manifestacije do danas.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Podsetimo, "Roštiljijada" se u Leskovcu održava od 26. avgusta do 1. septembra, a od muzičara će nastupiti Lepa Brena, Crvena jabuka, Riblja čorba, Van gogh, Aco Pejović, Haris Džinović i Severina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    20:07 // 19. 8. 2019.

    Deco,plesku li ce crtate ili od plastelin vesalju da napravite?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: