Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:03, 30. 5. 2022.

| Kultura

Jedna predstava u tri mesta - "Na litici" u Bujanovcu, Lebanu i Vranju

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
predstava
Predstava gostuje na jugu: foto: Jana Stanisavljević

Predstava "Na litici" - egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života, nakon premijernih gostovanja u Pančevu i Beogradu, gostovaće i na jugu Srbije, u Bujanovcu, Lebanu i Vranju. Nakon predstave u sva tri grada održaće se radioncie sa učenicima i nastavnicima, na temu mentalnog zdravlja mladih i problema koje ih svakodnevno muče.

Nastala je po istinitoj priči, po komadu "Norveška danas", švajcarskog pisca Igora Bauersime i govori o odnosu dvoje mladih, koji se bore sa osećanjem usamljenosti i pokušavaju da razumeju život i u njemu se pronađu.

Režiju potpisuje Zoran Zarubica, a uloge igraju Maja Suša i Nikola Pavlović.

Kao tinejdžerka sam gledala predstavu po ovom komadu i za mene je bila jako značajna u tom periodu, jer se bavila temama koje me se duboko tiču. Poželeli smo da radimo ovaj komad kako bismo razvijali omladinsko pozorište, koje nije mnogo prisutno na našoj teatarskoj sceni. Trudili smo se da napravimo predstavu koju će mladi želeti da gledaju i koja će govoriti o njima važnim pitanjima i osećanjima - kaže Suša.

Predstava je namenjena profesorima osnovnih i srednjih škola, učenicima srednjih i viših razreda osnovnih škola, psiholozima škola, ali i svima koje bitna tema o kojoj govori interesuje.

Komad se 31. maja igra u Bujanovcu, u Domu kulture "Vuk Karadžić" od 19 sati, dok dan kasnije gostuje u Lebanu, u Domu kulture "Radan" od 13 sati. Predstava će se igrati i u Vranju - 6. juna u Pozorištu "Bora Stanković" od 20 sati.

Ulaz je besplatan u svim gradovima.

Autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija su Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: