Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 20. 8. 2012.

| Kultura

Još jedan uspešan "Nišville"

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
Proces na Nišvilu
Proces na Nišvilu

Ovogodišnji 29. Nišvil džez festival uspešno je završen u Nišu, a nakon 6 festivalskih dana organizatori počinju da se pripremaju za sledeći.

Iz organizacije Nišvila kažu da su zadovoljni nastupima muzičara, ali i onim što su uspeli da organizuju za svoje sugrađane, kao i za goste iz drugih zemalja.

- Ovaj festival je zaista bio uspešan, malo smo brinuli zbog finansija i nedovoljno vremena, ali svi programi su ostvareni kako smo i planirali. Održano je 80 koncerata - kaže Ivan Blagojević, direktor festivala.

On je dodao da mu je žao što publika nije mogla da vidi nastup Takume, ali, kako kaže, to je samo jedno otkazivanje jednog člana iz jednog sastava.

Kao najupečatljiviji pomenuti su nastupi sastava "Brussels Jazz Orchestra", "Opus five", Džona Patitučija, Kim Klark i sastava "The Brand New Heavies".

Organizatori Nišvila kažu da su muzičari bili skromni u svojim zahtevima i da su sve vreme ponašali kao profesionalni umetnici.

Naredne godine trebalo bi da bude održan jubilarni 30. Nišvil, a organizatori kažu da uskoro počinju njegovo planiranje i da bi trebalo da i ovaj festival bude, na neki način, posvećen obeležavanju godišnjice Milanskog edikta.

- Pokušaćemo da od ovog napravimo ozbiljan evropski festival. Imamo uigranu ekipu i mislim da sad konačno izgleda kako smo želeli. Već sledeći meseci uputićemo predloge Vladi Srbije da nas podrži. Planiramo da Nišvil traje duže i da bude 20 bina u 10 gradova i 1.000 izvođača. Ali to je za sada samo plan - kaže Blagojević.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: