Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 13. 9. 2021.

| Kultura

Jubilarna 30. Književna kolonija u Sićevu od 14. do 19. septembra

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Niški kulturni centar
Nagrada “Ramonda serbika” dodeljuje se Ljubivoju Ršumović; foto: JV/P. Blagojević

Okrugli sto posvećen sabranim delima Branka Miljkovića, otkrivanje spomen-table pesniku Slobodanu Stojadinoviću Čudeu, dodela književne nagrade “Ramonda serbika” Ljubivoju Ršumoviću, kao i internog priznanja kolonije “Mikina čaša”, deo su programa 30. Međunarodne književne kolonije “Sićevo 2021” koja se održava od 14. do 19. septembra u Sićevu kraj Niša.

Za sveukupno višegodišnje stvaralaštvo domaćeg pisca, koji je ostavio poseban pečat u istoriji savremene srpske književnosti, Ršumoviću će nagrada biti uručena na otvaranju koje je zakazano u prostoru Kolonije od 19 sati.

Takođe, prvog dana je planirano i predstavljanje svih učesnika.

U duhu slogana “Bez (raz)daljine 2021. učesnici kolonije su: Slobodan Vladušić iz Subotice, Nenad Milošević iz Beograda, Bojan Savić Ostojić iz Beograda, Ognjen Avlijaš iz Bijeljine, Dušan Cicvara iz Beograda, Živojin Žika Petrović iz Beograda, Igor Ril, Vlada Arsić i Danijela Kostadinović iz Niša - saopštavaju organizatori.

Za posetioce će biti organizovan prevoz autobusom do Sićeva, a polazak je u 18 sati ispred Doma vojske.

Na okruglom stolu “Drugo izdanje Sabranih dela Branka Miljkovića” koji će se održati u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u sredu, 15. septembra od 11 sati, učestvovaće Goran Maksimović, Milan Aleksić, Jelena Novaković, Jelena Mladenović, Snežana Milosavljević Ilić, Jovan Mladenović, Aleksandar Kostadinović i Dragan Momčilović.

Istog dana, od 18 sati u Galeriji NKC-a, biće otvorena izložba “30 godina Nagrade Žička Hrisovulja” autorke Ane Grozdenović, dok će u maloj sali biti promovisana knjiga Omama Slobodana Vladušića.

Narednog dana će u maloj sali NKC-a od 18 sati predavanje “KARL SEGAN, KOSMOS - Čovek nije vreme nije prošlo i knjiga koja lomi okove vremena” održaće Igor Ril, a aktivnosti se nastavljaju u Spomen - sobi Branka Miljkovića i Stevana Sremca od 19 sati.

Pretposlednjeg dana kolonije će biti otkrivena spomen-tabla posvećana Slobodanu Stojadinoviću Čudeu, a u planu je i obilazak Sićeva i kulturno-istorijskih znamenitosti Niša, dok je u subotu, 18. septembra planirano druženje sa niškim književnicima i poseta vinskoj manifestaciju u Sićevu.

Književnu koloniju organizuje Niški kulturni centar, pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:02 // 13. 9. 2021.

    Uvazeni knjizevnici, ne konzumirajte vino sto vam ulizice donose, nego, zadjite po kucama, platite domacinima ,da popijete dobro vino !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: