Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 1. 12. 2010.

| Kultura

Jubilej Muzičke škole u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Muzička škola Leskovac

LESKOVAC – Brojnim manifestacijama i koncertom u prepunoj svečanoj sali Gradske skupštine proslavljenog pijaniste Vladimira Miloševića, nekadašnjeg učenika Muzičke škole "Stanislav Binički", obeležena je 60. godišnjica ove vaspitno-obrazovne ustanove u Leskovcu.

Od šesdeset muzičkih škola u Srbiji, leskovačka se nalazi među deset najboljih po broju osvojnih priznanja, što je delo brojnih generacije učenika i profesora, a sada je ovde 800 učenika, o kojima brine gotovo 110 pedagoga.

Povodom velikog praznika, organizovana su dva koncerta učenika, ali i profesora škole, poznati muzikolog Nebojša Todrović, imao je svoje autorsko veče.

Organizovana je i izložba fotografija "Nekad i sad" i svečana akademija koju je vodila poznata glumica Sloboda Mićalović, takođe odlična učenica Muzičke škole u Leskovcu.

Gradonačelnik Slobodan Kocić, koji je govorio na akademiji, istakao je da Leskovac može biti ponosan na Muzičku školu i mnoge učenika, sada vrsne stručnjake, koji rade u Beogradi i drugde širom sveta.

Mirjana Kostić, direktorica Muzičke škole, kaže da je privilegija biti na čelu tako uspešnog kolektiva koji je samo u poslednjih desetak godina osvojio 700 nagrada na brojnim takmičenjima u zemlji i svetu.

Među najuspešnije učenika škole ovde navode Nebojšu Petkovića, profesora klavira na Konzervatorijumu u Parizu, violiniskinju Vinku Kostić, koja sa velikim uspehom radi u Nemačkoj, Julijanu Pešić, koja radi u Španiji.

Za pijanistvu svetskog glasa Vladimiru Miloševiću, naglašavaju da je bio najbolji đak ove škole, koju je završio u 15. Godini, a da sada radi kao profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

U Muzičkoj školi "Stanislav Binički" u osnovnom obrazovanju ima 10, a u srednjem tri obrazovna profila, a profesi su uglavnom veoma mladi, daroviti umetnici i odlični pedagozi. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: