Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 2. 3. 2020.

| Kultura

Kabare "To su bili dani" otvara martovski repertoar niškog Pozorišta

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
pozoriste
Publiku očekuju savremena, ali i klasična dela; foto: FB Narodno pozorište Niš

Mesec mart, osim predstava domaćeg ansambla i gostovanja, u Narodnom pozorištu u Nišu obeležiće i 2. festival Teatar na raskršću koji se održava od 11. do 19. marta. Van festivala, biće odigrano ukupno 10 predstava, a u Nišu će gostovati trupe iz Beograda.

Muzičko-poetski kabare To su bili dani sa Nebojšom Dugalićem i Borisom Pingovićem otvoriće martovski repertoar, a predstava se igra u nedelju, 8. marta od 20 sati.

Dva dana kasnije publika će pretpremijerno moći da odgleda komad Mihrada Hadi Kurića 1789. Upravo će taj komad otvoriti festival Teatar na raskršću, a publika će u toku festivala moći da pogleda ukupno 13 predstava.

Već dan nakon zatvaranja festivala ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da se vrate u niško Pozorište, a u petak, 20. marta nastupa niška ekipa Scena Off Teatra koji će odigrati predstavu Wajfaj.

U subotu, 21. marta publika će moći da pogleda priču o političkoj stvarnosti 21. veka - Vlast i njena opozicija, čiju režiju potpisuje Egon Savin.

Naša predstava ne zastupa nijednu političku opciju. Naprotiv, ona je nastala iz prezira prema našoj političkoj stvarnosti, u kojoj su intelektualci postali sirotinja, a nemoralni vlast. Rugamo se još i ostrašćenosti, jeftinoći i prolaznosti naših uverenja. Ali, kao i svaku gorku komediju, pokreće nas ljubav prema slabom, neodlučnom i nezaštićenom čoveku - naovdi se u opisu predstave.

I u narednih sedam dana ljubitelji pozorišta moći će da uživaju u predstavama, a na "daskama koje život znače" igraće se Jedan Edip Juga Radivojevića, M.I.R.A. u izvedbi Bitef teatra, 1789, Knjeginja od Foli Beržera, Sladoled, Lekcija i U čije ime.

Više informacija o predstavama i ulaznicama dostupno je na sajtu Narodnog pozorišta.

Repertoar za mart 2020.

Nedelja, 8. mart

20:00 - Muzičko-poetski kabare, To su bili dani, Nebojša Dugalić i Boris Pingović, gostovanje Beograd

Utorak, 10. mart

20:00 - Hadi Kurić, 1789, režija: Hadi Kurić, pretpremijera

Sreda, 11. mart

20:00 - Dan Narodnog pozorišta, Otvaranje 2. festivala Teatar na raskršću

Hadi Kurić, 1789, režija: Hadi Kurić, premijera

Četvratk, 12. mart

20:00 - Alber Kami, Kaligula, režija: Dijana Dobreva, Nacionalni teatar "Ivan Vazov", Sofija - Bugarska, Teatar na raskršću

Petak, 13. mart

20:00 - Po motivima Euripidove drame, Bakhe - kratak pregled raspada, režija: Igor Vuk Torbica, Narodno pozorište Bitolj, Bitolj - Severna Makedonija, Teatar na raskršću

Subota, 14. mart

18:00 - L. N. Tolstoj, Krojcerova sonata, režija: Nebojša Bradić, igra: Vlado Kerošević, "Teatar Kabare", Tuzla - BiH, Teatar na raskršću (prateći program)

20:00 - Luiđi Pirandelo, Čovek, zver, vrlina, režija: Egon Savin, NU Teatar "Komedija" Skoplje, Skoplje - Severna Makedonija, Teatar na raskršću

22:00 - Nikolaj Koljada, Murlin Murlo, režija: Alen Muratović, Koprodukcija Akademije scenskih umetnosti Sarajevo i Udruženja“Teatralac”, Sarajevo - BiH, Teatar na raskršću (prateći program)

Nedelja, 15. mart

18:00 - Monodrama Sve što sam prešutjela, režija: Ivan Leo Lemo, igra: Mia Begović, Zagreb - Hrvatska, Teatar na raskršću (prateći program)

20:00  - Razgovor o ljubavi, Autorski projekat Jerneja Lorencija, Koprodukcija Slovenskog narodnog gledališča i Kraljevskog pozorišta "Zetski dom“, Ljubljana - Slovenija/ Cetinje - Crna Gora, Teatar na raskršću

Ponedeljka, 16. mart

20:00 - F. M. Dostojevski, Zločin i kazna, režija: Dušan Petrović, Narodno pozorište Republike Srpske, Banja Luka, Republika Srpska, BiH,  Teatar na raskršću

Utorak, 17. mart

18:00 - Monodrama Soba za poglede, po tekstu Nova haljina Virdžinije Vulf, režija: Marina Petković Liker, igra: Ivana Buljan Legat, Zagreb - Hrvatska, Teatar na raskršću (prateći program)

20:00 - Andrej Rozman Roza, Baal, režija: Vito Taufer, Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana - Slovenija, Teatar na raskršću

Sreda, 18. mart

20:00 - Alfred de Mise, Lorencačo, režija: Boris Liješević, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beograd - Srbija, Teatar na raskršću

Četvrtak, 19. mart

20:00  - Zatvaranje 2. festivala Teatar na raskršću, Autorski projekat Andree Gavriliju, Recept za savršenstvo u nekoliko koraka koji ne vode nikuda, Severni teatar Satu Mare "Mihaj Rajku“ trupa, Satu Mare - Rumunija

Petak, 20. mart

20:00 - Miroljub Nedović, Wajfaj, režija: Miroljub Nedović, Scena Off Teatar (gostovanje)

Subota, 21. mart

20:00 - Nebojša Romčević, Vlast i njena opozicija, režija: Egon Savin

Ponedeljak, 23. mart

20:00 - Armando Nasimento Roza, Jedan Edip, režija: Jug Đorđević

Utorak, 24. mart

20:00 - Predstava M. I. R. A, koncept i režija: Andraš Urban, Bitef teatar (gostovanje)

Sreda, 25. mart

20:00 - Hadi Kurić, 1789, režija: Hadi Kurić

Četvrtak, 26. mart

20:00 - Hadi Kurić, 1789, režija: Hadi Kurić

Petak, 27. mart

20:00 - Žorž Fejdo, Knjeginja od Foli Beržera, režija: Jug Radivojević - Svetski dan pozorišta

Subota, 28. mart

20:00 - Miro Gavran, Sladoled, režija: Spasoje Ž. Milovanović

Nedelja, 29. mart

14:00 - Frankofone šansone, Francuski institut u Srbiji, Niš

Ponedeljak, 30. mart

19:00 - Glumačko veče poezije, Gornji foaje pozorišta

20:00 - Ežen Jonesko, Lekcija, režija: Aleksandra Kovačević

Utorak, 31. mart

20:00 - Aleksandar Mihailović, U čije ime, režija: Milan Karadžić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: