Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 20. 7. 2022.

Kako popularizovati kulturu u Nišu: Sajtovi kulturnih ustanova da budu manje formalni i više ažurni

niš tvrđava nišava2 Kulturne ustanove aktivnije na društvenim mrežama; foto: T. T.

Osim sajtova kulturnih ustanova Niša, građani kao i turisti mogu saznati za kulturna dešavanja i na društvenim mrežama, ako su ažurni. Dok ustanove poput Narodnog pozorišta redovno na svim mrežama komuniciraju sa publikom, na pojedinim sajtovima nisu redovni sa obaveštenjima, a saopštenja kasnije dolaze do publike. Novinarka Jelena Jocić ističe da bi publiku trebalo privući kratkim, sadržajnim i interesantnim objavama, a zaobilaziti formalnosti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Verko

    14:47 // 20. 7. 2022.

    Niš - kultura. Pa to je oksimoron.

  • Saban

    14:47 // 20. 7. 2022.

    Velikim otpustanjem uhleba i zaposljavanjem sposobnih radnika i strucnjaka narocito na rukovodecim mestim. Od toga naravno nema nista tako da i od niske kulture bice isto nista.

  • Seljak

    16:38 // 20. 7. 2022.

    Kulturne ustanove? o čemu se ovde radi? znaju li oni nešto o kulturi, osim što primaju platu? znaju li da 90% nišlija ne zna da ode na Čegar? da 90% nišlija, naročito ovih što se busaju u prsa nisu videli Čele Kulu? Znaju li da se u srednjevekovne objekte ne ugrađuju Kanjižine keramičke pločice i Peštan vodovodne cevi? đubre na sve strane, najviše po bulevaru Kultura je odavno napustila ovaj grad.

  • Zlobnik II

    17:44 // 20. 7. 2022.

    Kulturu možete da popularizujete ako novorodjenu decu vaspitavaju KULTURNI ljudi. U Srbiji nema kulturnih,to nek' vam je svima na znanje i to neće moći da uspe za još 50-ak godina ...možda i više.
    "Kultura ovde više ne stanuje..." od 1988.godine! Beše period od 1999 do 2003.godine kada je bilo te kulture. Sada... "ih,ta nemojte kaz'ti" ! Sva je moja sreća té imam krug ljudi koji je iole normalan

  • Alkibijad

    00:29 // 21. 7. 2022.

    U Nišu nema problema sa kulturom - kulture nema!
    Internacionalne Horske svečanosti, nekada jedan od 3-4 najvažnija horska festivala u Evropi- sada su srozane do kraja. Ministarstvo kulture ne daje podršku uz (mislim) sasvim opravdano obrazloženje zasnovano upravo na "srozavanju". NKC objavljuje najavu i program dan pred početak! Bile su neuporedivo internacionalnije dok su bile "Jugoslovenske"!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: