Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 17. 12. 2013.

| Kultura

Kasni isplata honorara izvođačima sa Nisomnije

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
Nisomnija-1-19.jpg
Ovako je bilo u septembru, ali honorara još nema

Iako je dvadesetak izvođača iz Niša, koji su nastupili na ovogodišnjoj Nisomniji, trebalo da bude isplaćeno još pre nekoliko meseci, oni još čekaju na svoj novac.

“Niške snage” zdušno su podržale održavanje ovogodišnjeg festivala. “Stereo Banana”, “Nakoch & Alex Miloshevich”, “Kalson & Max”, “Dimiz & Milkan”,“El Jazzyra”, “Plastic sunday” i mnogi drugi nastupili su pred domaćom publikom na ovogodišnjoj Nisomniji.

Kako kažu neki od njih, glavni cilj im je bio da festival ponovo zaživi i privuče što veći broj ljudi.

Međutim, ugovori sa organizatorom, Niškim kulturnim centrom su potpisani još u septembru, još nisu realizovani, a iz gradske uprave prebacuju "lopticu" jedni na druge.

- Svi gosti sa strane su plaćeni. Za to smo imali razumevanja, ali naši ugovori nikako da dođu na red. Mi nismo imali vremensku odrednicu u ugovoru, ali zna se da bi to trebalo da bude isplaćeno za 45 do 60 dana od potpisivanja - kaže jedan od izvođača.

Direktorka NKC-a Bojana Simović kaže da su njihovi zahtevi poslati Upravi za kulturu pod čijom su ingerencijom. Potvrđuje da je rok od 60 dana davno probijen.

- Ugovori su opšteg karaktera i tu ima uvek klauzula od 60 dana. Ja urgiram svakodnevno, jer su to prosto naši ljudi, naši izvođači - kaže direktorka Simović.

U Upravi za kulturu kažu da je za ovogodišnju Nisomniju u budžetu bilo predviđeno 3,4 miliona dinara i da su svi zahtevi koji su stigli iz Niškog kulturnog centra prosleđeni Upravi za finansije.

- 11 zahteva je obrađeno i poslato Upravi zafinansije i to u periodu od 3. septembra do 2. oktobra ove godine. Koliko ja znam 3 su isplaćena. Među tim zahtevima su i honorari autora koji su nastupili na Nisomniji - kaže načelnica Jelica Velaja.

Nažalost, kao i obično, ni posle brojnih pokušaja novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju komentar iz Uprave za finansije i saznaju zbog čega niški izvođači još nisu isplaćeni.

Kako je rečeno u Upravi za kultru ove obaveze zakonski se prenose u narednu budžetsku godinu, ukoliko se u ovoj ne isplate, ali, za sada, nije poznato da li će tako i biti. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kulturoeveme

    18:47 // 17. 12. 2013.

    Direktorka Simović baš uspešno vodi preduzeće. Ne radi to ona zbog sebe, nego zbog preduzeće!

  • 2x radio 2x tuzio

    10:15 // 17. 12. 2013.

    Zato NISOMNIJA nece nikad vise da bude dobar festival. Niti ima nade za ovaj grad...

    • Nisomnicar

      14:18 // 17. 12. 2013.

      Nije problem festival, ni ljudi iz organizacije, oni sve projektuju u okviru i onako bednog budzeta, nego je problem sto grad(onacelnik) ne prebacuje NKCu novac koji je budzetom Nisomnije zagarantovan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: