Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 20. 3. 2023.

| Kultura

Kažu "rešeni nesporazumi", 35 miliona za “Nišvil” 2023. od Grada

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
nišvil
Potpisan ugovor za 2023. godinu; foto: S. V.

Grad Niš je ove godine iz budžeta izdvojio 35 miliona dinara za finansiranje Nišvil džez festivala, a kako je direktor festivala Ivan Blagojević istakao na potpisivanju ugovora sa Gradom, nesporazumi između grada i festivala su rešeni i Nišvil će Gradu višestruko vratiti uloženi novac.

Nišville - photo Zoran Ciric 11 miliona dinara više; Foto: Z. Ciric Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prilikom potpisivanja ugovora istakla je da je Grad za festival ove godine obezbedio 11 miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu. Ona je rekla da je Nišvil postao brend Niša i da Grad neće odustati od njega.

Finansijski bolje stojimo ove godine tako da smo imali mogućnosti da ovu manifestaciju, koja je vrlo značajna za grad, finansijski bolje podržimo. Verujem da ćemo tokom avgusta, kada se Nišvil održava, imati punu Tvrđavu i gledaćemo da i kompanije koje posluju u Nišu pomognu, kao i naša preduzeća i da ćemo svi zajedno da dočekamo i ispratimo učesnike na način kako to Grad Niš zna, a naravno i publiku koja će, verujem, ove godine biti brojnija nego prethodnih - rekla je gradonačelnica.

Direktor festivala Ivan Blagojević rekao je da su se vratili u normalan kolosek i da imaju podršku grada, ali da će za ovogodišnju manifestaciju biti potrebno još novca.

Drago mi je da smo se vratili u normalna kolosek podrške grada. Nesporazumi uvek postoje ali naša obaveza je da ih, zbog prema ljubavi prema gradu, prevazilazimo. Mi ćemo imati zaista težak zadatak da mimo ovih 35 miliona prikupimo još 53,2 miliona jer malo peglamo propuste iz prethodnih godina i to će biti zaista nemoguća mislija - rekao je Blagojević.

nišvil "Nesporazumi uvek postoje ali naša obaveza je da ih, zbog prema ljubavi prema gradu, prevazilazimo"; foto: S. V. Istakao je da će uložena sredstva višestruko vratiti jer će grad tokom festivala biti pun turista, ali očekuje i preko 900 izvođača.

Biće blizu 300 programa kao u najboljim vremenima. Ovih dana se borimo da što značajnija imena dovedemo u Niš, ali inflacija honorara nam ne pomaže u tome. Puno će nam značiti podrška Grada i u nekim drugim segmentima, podrška javnih preduzeća i lične konekcije gradonačelnice sa firmama koje posluju na teritorji Niša, ali i sa Ministarstvom turizma gde su naša najveća očekivanja - navodi Blagojević.

Neki od najpoznatizih izvođača koji će nastuputi ove godine su kubanski muzičar Roberto Fonseka i danska fank basistkinja Ida Nielsen. Na letnjoj pozornici biće organizovano takmičenje u džeziranju najboljih bras orkestara, a pobednik će osvojiti nagradu "Badi Bolden" nazvanu po vođi prvog džez orkestra iz Nju Orleansa sa kraja XIX veka.

Podsetimo, prodaja ulaznica počela je 10. februara, nešto kasnije nego ranijih godina zato što je bilo neizvesno da li će Festival ostati u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sz

    08:33 // 21. 3. 2023.

    SNS Nisville

  • dr Jakov Zlatar

    08:22 // 21. 3. 2023.

    Sve ima svoju cenu.najmanju ipak ima ljudsko dostojanstvo.Može za male novce da se kupi.Ovaj "ugovor" je klasičan primer.Izvolite na Nišvil, ljubitelji Džeza.I SNS-a.

  • Мина

    22:30 // 20. 3. 2023.

    Честитке господину Благојевићу на истрајности да овом учмалом граду покаже да има наде за културу.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: