Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 20. 8. 2013.

| Kultura

Keba, “Frajle” i “Crvena jabuka” na Roštiljijadi

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Od 26. avgusta do 1. septembra u Leskovcu će biti održana tradicionalna 24. Roštiljijada, a pored brojnih takmičenja posetioci će moći da čuju nastupe trubačkih orkestara, brojne bendove i predavanja o hrani.

Prve večeri (26. avgusta) program će, prema najavama, početi od 20 sati koncertom Kulturno-umetničkog društva "Lemind" na platou ispred centralne pozornice, nakon čega će prisutni moći da vide defile mažoretkinja, bubnjara i dobošara, bleh orkestara i maskota Roštiljijade.

Posle defila, Roštiljijada će, kako kažu, svečano biti otvorena od 20:45 uz vatromet, bleh orkestar Dragana Ametovića, nastup grupe “Amajlija” i koncert poznatog benda “Frajle” od 22:15h.

U utorak, 27. avgusta na Maloj pozornici ispred Kulturnog centra od 20:30 nasupiće trubački orkestar Braće Nikolić, dok će na Centralnoj pozornici nastupiti orkestar Mikija Stankovića-Zmije, grupa “B. Shake”, a nakon njih od 22:15 bend “Crvena jabuka”, najavljuju iz Turističke organizacije Leskovac.

Narednog dana, u sredu, na Maloj pozornici od 20:30 nastupiće trubački orkestar Isidora Zećirovića, a na Centralnoj pozornici posetioci će, kako je rečeno, moći da prate nastup orkestra Braće Nikolić i koncert benda “Sedativ”, dok će, prema najavama od 22:15 nastupiti Dragan Kojić Keba u pratnji grupe “Amajlija”.

U četvrak, 29. avgusta od 9 sati u restoranu Trgovinsko-ugostiteljske škole najavljeno je takmičenje majstora roštilja, dok će uveče od 20:30 na Maloj pozornici posetioci moći da čuju koncert bleh orkestra Isidora Zećirovića.

Na platou ispred centralne pozornice gurmani će, kako kažu, od 18:30 moći da prate prvi pokušaj pripreme najveće pljeskavice na svetu.

Na centraloj pozornici nastupiće, prema najavama, bleh orkestar Kristijana Azirovića, grupa “Difuzna refleksija” i “Miligram”.

U petak, 30. avgusta od 9 sati posetioci će moći da prate takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola u pripremanju jela sa roštilja u restoranu Trgovinsko-ugostiteljske škole, a od 20:30 nastup orkestra Dragana Ametovića na Maloj pozornici, kažu u TOL.

Od 18:30 najbolji majstori roštilja po drugi put će, kažu, probati da naprave najveću pljeskavicu na svetu, nakon čega će se takmičari oprobati u pripremi najveće pljeskavice “iz ruke”.

Posle takmičenja najavljen je nastup bleh orkestra Isidora Zećirovća, “Viva bend” i Jelena Tomašević.

U subotu, 31. avgusta na centralnoj pozornici od 20:30 nastupiće grupa “S.K.A.”, a od 22 sata nove zvezde Granda.

Poslednjeg dana manifestacije, 1. septembra posetioci će od 10 do 21 moći, prema najavama, da pogledaju stalnu postavku Narodnog muzeja u Leskovcu.

Zainteresovani će, najavljeno je, u okviru “Leskovačke škole roštilja” moći da u Domu učenika srednjih škola prate predavanja “Meso i mesne prerađevine”, “Roštilj meso, proizvodnja , obrada, tehnike pripreme i pečenja” i “Predavanje na temu HACCP u sistemu menadžmenta bezbednosti hrane”.

Iz Turističke organizacije Leskovc napominju da je program podložan izmenama.

Crvena Jabuka - Niko nije lud da spava

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: