Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 24. 3. 2013.

| Kultura

Kelti oduševili u Nišu

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Kelti-17.jpg
Orthodox Celts, foto: Marko Pekić

Sinoć je u gotovo prepunom klubu „Juridicum“, u okviru tradicionalne martovske turneje, nastupio bend „Ortodoks Kelts“. Kelti su u nešto više od dva sata saželi najbolje iz svog bogatog muzičkog opusa.

Godinu dana nakon poslednjeg koncerta u Nišu, „Ortodoks Kelts“ je svoj repertoar obogatio pesmama koje svoj put ka auditorijumu tek grade. Reč je o pesmama koje će se tek naći na novom albumu.

Koncert u Nišu bio je pravo mesto da se među irskim tradicionalima poput „Irish rovera“ ili „St. Patrick Was a Gentleman“ nađu i pesme koje će tek obeležiti Kelte kao bend sa inovacijama.

Koncert su obeležile i mnogo puta obrađivane pesme poput „Dirty Old Town“ koju je publika prihvatila sa posebnom dozom emocija.

Kelti-3 Orthodox Celts, foto: Marko Pekić Iako nije presudno uticalo na dalje održavanje svirke, treba pomenuti i mali incident koji se igrom nesrećnih okolnosti desio u prostoru „Juridicuma“.

Naime, nedavno zamenjeni ventilator je kvarom izazvao dim, pa se deo tek usijane publike na trenutak našao u stagnaciji. Prekid je trajao svega nekoliko minuta, te je koncert nastavljen bez ikakvih neprilika.

Kelti su se pobrinuli da u ostatku večeri nadomeste problem podizanjem atmosfere pesmama poput „Real me“, „Bog Down in the Valley“, „The Celts Strike Again“.

„Mi se u Nišu uvek fenomenalno provedemo. Publika nas ovde voli, i čini mi se da postoji određeni broj ljudi koji su stalno uz nas. Bez obzira na sitne tehničke probleme uspeli smo da promovišemo neki novi materijal, i podsetimo se dobrih starih hitova. Sve u svemu iako se proleće nešto nećka mi smo mu napravili lepu uvertiru.“ Izjavio je Aca Seltik, frontmen benda.

Bend „Orthodox Celts“ nastao je 1992. godine a dve godine kasnije izdali su prvi album. Iza sebe imaju šest albuma a sedmi je u pripremi. Njihovu muziku karakteriše kombinacija irskih tradicionalnih pesama sa modernim rok zvukom.

Orthodox Celts - Whiskey in the Jar

Orthodox Celts - Rocky road to Dublin

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nik

    13:54 // 26. 3. 2013.

    PO KVALITETU ZVUKA, ovo je bio njihov ubedljivo najbolji koncert u Nišu do današnjeg dana. Vranjković je bio fenomenalan za konzolom, puštao je efekte koje do sada nismo čuli, a od Acinog glasa napravio je čudo, posebno u pesmi "Two Faces" (zvuk je bio potpuno isti kao na albumskoj verziji, samo što i graju iz paba nije ubacio)!!! :)

  • Cowboy from Nis

    00:29 // 25. 3. 2013.

    Ahh sta bi dao da dodju i na leto :D

  • Nada Nikolic

    18:12 // 24. 3. 2013.

    Slazem se da je jedan od najboljih nastupa do sada, jedino sto (opet) svirali "Marie's wedding". A "Over and over" je sinoc drug put bla u Nisu, svrali su je i prosle godine :)

    • Nikola Jovanovic

      10:29 // 25. 3. 2013.

      Nisu je svirali prosle godine. 100% ti tvrdim :) Nabrojacu ti sve pesme koje su svirali ako hoces :P

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: