Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 6. 3. 2014.

| Kultura

Kemal Monteno posvetio koncert ženama

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Koncert Kemala Montena u Nišu
Kemal Monteno, foto: Marko Pekić

Sinoć je u prepunoj sali Doma vojske nastupio poznati muzičar i kantautor Kemal Monteno. Osim starih hitova Monteno je iskoristio priliku da promoviše i novi album “Šta je život”.

Pesmom “Šta je život”, sarajevski maestro uspeo je da već na početku osvoji publiku i na izvestan način da omaž svem dosadašnjem radu. Koncerti Kemala Montena su godinama isijavali autentičnošću i uvek su bili puni raznih anegdota iz Kemalovog života.

Interakcija sa publikom  i prepričavanje iskustava ni sinoć nije izostalo te se svakako mogla primetiti prisnost koju Kemal već godinama neguje kada je saradnja sa niškom publikom u pitanju.

Kemal-Monteno-12-1 Kemal Monteno, foto: Marko Pekić

Pesme poput “Šta je život” ali i “Malo rat malo mir” ili “Ubija me” pokazali su da vremenska barijera nikako ne sprečava Kemala da se posveti suštinskim životnim temama i da svoju poetiku gradi na principima koje je oduvek promovisao.

Veče su svakako obeležili hitovi poput čuvene rano nastale “Lidije” ali i “Jedne noći u decembru” ili “Nije htjela” pa je ovaj čuveni Sarajlija imao prilike da nišku publiku rasentimentališe samom svojom pojavom.

- Ja bih večeras da čestitam peti mart, dan žena i kao što uvek ja govorim, ja žene volim, a muškarce mrzim iz dna duše. Večeras posvećujem koncet ženama, a vi muškarci ako hoćete pevajte ako nećete ćutite i zagrlite svoje žene. - Poručio je Kemal Monteno u šali svim prisutnima aludirajući pritom na svoje poreklo govoreći da je pesmu “Šta je život” posvetio svojim roditeljima.

Salu Doma vojske, koju je osim niške publike sinoć ispunjavala i brojna publika iz regiona Kemalov koncert učinio je stecištem energije sarajevske škole šansona i roka koja je decenijama unazad obeležena hitovime poput “Nekako s proljeća” ili “Bacila je sve niz rijeku”.

Koncertu Kemala Montena u vokalnom pogeldu doprineo je i Dušan Svilar koji je pojedine kompozicije osvežio visokim glasovnim frekvencijama. Saradnik na koncertima i često viđen gost pokazao je da je dorastao Kemalu kada je u pitanju mlada podrška.

Kemal Monteno je jedan od muzičara sa prostora bivše Jugoslavije koji je svojim autorskim poetskim i muzičkim celinama obeležio čitavu epohu, i koji  je i nakon nekoliko decenija i dalje aktuelan na muzičkoj platformi Balkana.

Kemal Monteno i Dušan Svilar - Nije htjela

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: