Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 15. 8. 2014.

| Kultura

Kendi Dalfer: “Nišvil” je poseban festival na svetu

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
kendi
Kendi je sa svojim ocem saksofonistom Hans Dalferom nastupila na Nišvilu 2011. godine

Holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer, koja treći put nastupa na “Nišvilu”, kaže da je niški džez festival veoma specifičan u svetu, kako po lokaciji gde se održava, tako i po tome što kombinuje razne stilove muzike.

Napominje da joj se festival dopada, da se oseća privilegovano što treći put gostuje, kao i da će se rado odazvati i na eventualne buduće pozive jer se u Nišu “oseća kao kod kuće”.

- “Nišvil” je festival koji čini ono što i ja radim u muzici, spaja različite stilove i ljude različitih godina i ukusa. Smatram da je to odlična stvar i da nam je potrebno još takvih festivala na svetu - objašnjava Kendi.

Poznata fank i džez saksofonistkinja kaže da se seća prethodnih nastupa na “Nišvilu”, kako onog solističkog 2009. godine, tako i zajedničkog sa ocem 2011. godine.

- Ovo je veoma specifičan festival i ti nastupi su mi ostali u lepom sećanju jer su bili na velikom otvorenom prostoru i atmosfera je bila odlična - rekla je ona.

WP-20140815-13-15-13-Pro.jpg

Za večerašnji nastup najavljuje da će osim stalnog repertoara svirati i nove pesme koje su miks džeza i dens muzike.

- Fank i dens u kombinaciji sa džezom daju ljudima energiju, tako da verujem da ćemo večeras podići atmosferu i pružiti jedan energičan nastup sa brzim ritmom - poručuje Dalfer.

“Nišvil” će biti, kako kaže, poslednja stanica na njenoj trogodišnjoj turneji, koja je počela odmah nakon izdavanja albuma “Crazy”. Nakon nastupa u Nišu ulazi u studio i kreće sa radom na novom albumu.

Holandska muzičarka, koja je tokom poslednje dve decenije jedan je od najistaknutijih instrumentalista lepšeg pola u domenu fank muzike i smut džeza, objašnjava da sluša skoro sve muzičke žanrove, od standardnog džeza do Bijonse i hip-hopa.

Kendi Dalfer je prve časove na saksofonu imala sa samo šest godina, da bi već kao tinejdžerka svirala na koncertima, televizijskim nastupima i snimanjima albuma "Princa". Sa Dejvom Stjuartom iz grupe “Euritmics” snimila je popularnu kompoziciju “Lilly was here“ za istoimeni film.

Na spisku muzičara sa kojima je nastupala i snimala su i Van Morison, Pink Flojd, Areta Frenklin, Bijonse, Markus Miler, Džuls Holand…

Nastup Kendi Dalfer na Nišvilu 2011. godine

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • baner

    14:56 // 18. 8. 2014.

    Šta li o organizaciji Nišvila misli čuveni Ljuba "Belmuž" Slavković? Baš strepim dal' su zadovoljili njegove visoke kriterijume? Živ nisam...

  • Dragana

    22:05 // 16. 8. 2014.

    Podrška i sve reči hvale za organizatore Nišvila koji su uneli živost u gradu u kome je inače totalno mrtvilo.Treba podsetiti da su neki iz gradske vlasti hteli da ukinu ovaj izuzetan događaj.

  • Dejan Kostic

    11:23 // 16. 8. 2014.

    Fantasticna svirka sinoc!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: