Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 13. 5. 2011.

| Kultura

Kendi Dalfer ponovo na Nišvilu (video)

Autor:Izvor:Južne vesti
Kendi Dalfer; foto: 250.rs

NIŠ - Legenda evropske jazz i funk scene, holandski tenor saksofonista Hans Dulfer, sviraće 14. avgusta, na zatvaranju Nišville jazz festivala, sa svojim bendom u kojem će kao specijalni gost nastupiti i njegova kćer Candy Dulfer.

Pored desetina albuma pod svojim imenom, Hans Dulfer je snimao sa mnogim velikim imenima kao sto su Charles Mingus, Ben Wallace, George Clinton, Dexter Gordon, Don Byas, Paul Gonsalves, Archie Sheep, nepravedno je, ali uz roditeljsku satisfakciju najlepše vrste, u širim razmerama poznatiji kao otac Kendi Dalfer. Jedan od svojih albuma (“Candy Clouds”), posvetio je upravo svojoj, te 1971. godine dvogodišnjoj ćerki, čime je simbolično i najavio njenu blistavu karijeru.

Hans je nastupao širom sveta, a posebnu popularnost uživa na dalekom istoku, pa tako osim svog holandskog sajta, ima i oficijelan japanski sajt.

Hans Dalfer prvi put gostuje u Srbiji a sa njegovim bendom specijalno za Nišville nastupiće i njegova kćer i najbolja učenica Kendi koja je 2009. godine, na Nišville festivalu sa svojim sastavom održala koncert za pamćenje.

Karijera Kendi Dalfer mnogo je poznatija široj javnosti. Prvi put je u studio ušla kada je imala samo 11 godina - upravo sa sastavom svog oca. Bila je još u tinejdžerskim godinama kada je čuveni Prince pozvao da mu se pridruži na bini na koncertu u Amsterdamu, nakon čega je od njega dobila poziv da gostuje na novom albumu. Neposredno pred put u USA, Kendi je sa Dave Stewartom iz dua Euritmics snimila muziku za film “Lily was here”. Naslovna tema ubrzo postaje svetski hit, a njena karijera kreće vrtoglavim uspehom. Na spisku muzičara o grupa sa kojima je snimala i nastupala su i: Van Morrison, Maceo Parker, Pink Floyd, Marcus Miller, Jimmy, Cliff, Beyonce, David Sanborn, Chaka Khan, Alan Parson....

Otac i ćerka Dulfer zbog sopstvenih karijera ne nastupaju baš često zajedno (obajvili su samo jedan zajednički album “Dulfer Dulfer” – 2002 godine), a koncert u sklopu Nišvilla uklopljen je u veoma kratkoj pauzi njihovih turneja.


Nišvil u Beogradu

Zahvaljujući saradnji Nišville jazz festivala sa predsednikom opštine Surčin gospodinom Vojislavom Janoševićem, ovaj program će 15. avgusta moći da vide i Beograđani u trenutno najboljem letnjem beogradskom koncertnom prostoru “Bojčinska šuma”. Ovaj program pod nazivom “Nišville na Surčinu” je nastavak prošle godine započete saradnje u sklopu koje su nastupili Steve Hacket i grupa Djabe.

nastup Kendi Dalfer na Nišville jazz festivalu 2009. godine

Lily was here - Candy Dulfer / Dave Stewart

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • haralampije

    20:07 // 14. 5. 2011.

    Kome ide u prilog da se Nisville odrzava u Beogradu? Kada nam budu uzelo festival za godinu-dve svi cemo da kukamo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: