Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 21. 8. 2013.

| Kultura

Kerber i zvezde Granda na Vinskom balu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg
foto: vlasotince.rs

U Vlasotincu će se 22. i 23. avgusta besplatno točiti vino. Ljubitelji ovog pića takmičiće se u brzom ispijanju, a posetioci će moći da čuju grupu Kerber, dok će 23. avgusta nastupiti zvezde Granda.

Program, prema najavama, počinje u četvrtak 22. avgusta na platou ispred zgrade opštine u Vlasotincu od 19 časova, odakle će krenuti povorka sa učesnicima dečjeg maskenbala, članovima folklornih ansambala i drum-drum orkestrom.

Na keju pored Vlasine, prema najavama, prvog dana od 19:30 biće održan kulturno-zabavni program i izbor najlepše maske na temu vina i grožđa, kao i degustacija tradicionalnih jela i pića, a potom će od 22 sata, na velikoj Letnjoj pozornici nastupiti grupa Kerber.

Drugog dana, u petak, povorka takođe polazi sa platoa ispred zgrade Opštine i nastavlja do keja na Vlasini gde će se, prema najavama, vinopije takmičiti u brzom ispijanju špricera, a konobari u spretnosti nošenja punih čaša vina pri brzom hodu.

- Završne večeri Vinskog bala na letnjoj pozornici biraće se najbolji vinar, najbolji vinogradar i mis Vinskog bala. Uz neizbežni vatromet nastupiće i Čeda Marković i zvezde Granda Slađana Mandić i Miloš Brkić - kaže direktor Kulturnog centra u Vlasotincu Slađan Tasić.

Vinski bal u slavu vlasotinačkog vinogorja traje, kako kažu, sa prekidima, od 1960. godine, a najpoznatija vlasotinačka vina bila su Plamenka, Ružica i Grom.

Kerber - Na Raskrscu

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: