Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 26. 9. 2013.

| Kultura

“Kids fest” u Nišu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg
Nosorog Oto

Dečiji filmski festival “Kids fest” biće održan u niškom bioskopu “Vilig grad” od 14. do 20. oktobra, a biće prikazana ostvarenja kinematografije za decu iz celog sveta sinhronizovana na srpski jezik.

Posetioci će, kako je najavljeno, moći da vide najbolja ostvarenja kinematografije za decu iz celog sveta sinhronizovana na srpski jezik.

f AmazonijaKids fest će publici predstaviti zanimljive filmske premijere-animirane, igrane, dokumentarne, 3D filmove iz Danske, Nemačke, Francuske, Norveške, Španije, Belgije, Kanade, Izraela, Brazila i drugih zemalja.

Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na “Kids festu” naći će se sinhronizovani na srpski jezik.
 
Među ostvarenjima koja će biti prikazana su dokumentarci o životinjama, priče o prijateljstvu, ljubavi, odrastanju i avanturama.

“Amazonija 3D“ stiže iz Brazila, i govori o avanturama malog majmuna izgubljenog u prašumi Amazona. Iz Kanade dolazi “Legenda o Sarili 3D“, avantura koja prati putovanje troje mladih Inuita u zemlju iz legende, putovanje koje može da spasi čitavo njihovo pleme.

c Dečak detektivMeđu animiranim 3D ostvarenjima koje "Kids fest" predstavlja svojoj publici su i “Vitez Rđavko 3D“, nemačko ostvarenje sa mnogo zanimljivih likova, i “Nosorog Oto 3D“, danski film o avanturama dečaka i njegovog neobičnog ljubimca, nosoroga.

“Zip i Zap“ je španska komedija o dvoje blizanaca kažnjenih zbog bezobraznog ponašanja boravkom u letnjoj školi, a iz Austrije dolazi film “Konj na balkonu“, nesvakidašnja priča o deci koja u svom stambenom bloku pronalaze konja, i odlučuju da ga zadrže.

“Afrički safari 3D“ je majstorski dokumentarac u odličnoj 3D tehnici, koji publiku upoznaje sa uzbudljivim afričkim kontinentom i njegovim stanovnicima.

c Legenda o Sarili Gledaoci će, prema najavama, moći da izaberu još mnogo zanimljivih filmova, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Cene karata za 2D film je 160, a za 3D 260 dinara.

9. Dečiji filmski festival "Kids fest", osim u Nišu, biće održan i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, kao i u preko 30 gradova širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: