Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 12. 2. 2014.

| Kultura

Koja: koncerti u malim klubovima vrlo bitni

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
DisciplinAKitschme.jpg

Pred koncert u niškom klubu "Feedback", koji će "Disciplin A Kitschme" održati u petak, 21. februara u 22:30, frontmen ovog benda kaže da je nastup u malom klubu test za uigravanje novih članova.

Publika u Nišu će imati prilike da ovaj bend prvi put čuje u postavi sa usnom harmonikom.

- Verujem da se ljudi sada pitaju kako to da "Disciplin A Kitschme" svira male klubove poput "Feedback-a" u Nišu ili Kluba KB u Požarevcu. Koncerti u manjim klubovima su vrlo bitni kada imate promene u grupi i svojevrstan su test za uigravanje novih članova. Jednom kad to profunkcioniše u manjim prostorima, funkcionisaće bilo gde - kaže Dušan Kojić Koja.

On ubacivanje usne harmonike naziva "prilično radikalnim potezom kojim se zvuk grupe unapređuje novim soničnim detaljima".

- Ovakvi koncerti intimne atmosfere gde stvari ne zavise mnogo od tonca, nego upravo od samih članova grupe koji treba da uspostave pravi odnos instrumenata na maloj bini, više su nego neophodni - dodaje Koja.

Glasovi publike su aktuelni spot „Samo disciplina“ ove nedelje doveli na prvo mesto regionalne top liste “MTV Domaćica”. A upravo taj singl, kako kažu članovi benda, najavljuje ono što njegove slušaoce očekuje u budućnosti.

- Više sam nego zadovoljan visokim plasmanom te pesme i ovonedeljnim prvim mestom na regionalnoj MTV top listi, jer ne dešava se to često grupama sa preko 30 godina dugom karijerom, pogotovo ne bučnim grupama van sistema. To zaista doživljavam kao podstrek i potvrdu dobrog izbora puta kojim je "Disciplin A Kitschme" krenula, čemu će niška publika među prvima svedočiti uživo 21. februara - najavljuje Koja. 

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 700 dinara u prodaji su u muzičkim prodavnicama "Vintage shop", "Music house" i "Energy music shop".

Na dan koncerta njihova cena će iznositi 800 dinara, a broj karata je ograničen.

Disciplin A Kitschme - Samo disciplina

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: