Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 29. 8. 2012.

| Kultura

Kojo glumac 4. večeri

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
parada1
Srđan Dragojević i Nikola Kojo

Nikola Kojo izabran je za glumca 4. večeri na Filmskim susretima, za ulogu Limuna u filmu "Parada". Veliki broj glumaca iz ovog filma poklonio se iste večeri niškoj publici.

Iako je već prikazivan u Nišu, film je napunio Letnju pozornicu, a po reakciji publike videlo se da je dobro prihvaćen.

- Ovo nije film Srđana Dragojevića, ovo je film Miloša Samolova, Nikole Koja i Hristine Popović, a meni je čast što sam bio deo te ekipe - rekao je Dragojević.

Nikola Kojo igra simpatičnog antiheroja koji je jedino slab u odnosu prema svojoj verenici Biserki.

- Jako mi se dopala poruka koju film nosi. Limun predstavlja onaj radikalan i težak deo populacije koji je teško promeniti, ali ako je moguće promeniti njega, onda ima nade i za celu naciju - rekao je Kojo.

Ideja filma dopala se i glumcu Milošu Samolovu, koji je glumio Radmila, glavnog junaka homoseksualca.

- Dopalo mi se kako je neko napisao, da je ovo film o puno stereotipa koji se bore protiv stereotipa - dodao je Miloš Samolov.

parada3

Film je do sada videlo oko 600.000 gledalaca u regionu, bio je prikazan u 12 zemalja, a prema rečima producenta ima pozive za još 20. Reditelj je ovim filmom uspeo da poveže ukus filmske publike i kritičara.

- Osećam je ovo najbolji film koji sam do sada napravio - kaže Dragojević.

On je dodao da je "Parada" prikazana i u Savetu Evrope kao primer da se umetnošću može boriti protiv homohobije I da može rušiti stereotipe, ovaj film je na neki način postao i ambasador Srbije u regionu.

Nakon njega, prikazan je film "Žućko". Ulogu nobelovca Andrića u ovom filmu igra Tihomir Stanić.

- Dugo sam glumio Andrića u raznim formama, ali pojedinosti koje su u filmu pomenute o njegovom životu nisam znao. Ovio je za mene bila prilika da proširim svoja saznanja - rekao je Stanić.

Dokumentarno-igrana priča o legendarnom košarkašu Radivoju Koraću kojeg igra Vladimir Aleksić, otkrila je gledaocima detalje iz njegovog života koji nisu mnogo poznati. Međutim, autori filma kažu da je malo toga i malo ko u Srbiji o Koraću znao.

- Ovo je priča o jednom urbanom heroju jednog vremena koga smo neopravdano zaboravili - rekao je Dejan Dabić, filmski kritičar.

Film je snimljen na osnovu 126 intervjua urađenih u nekoliko zemalja, a ono što je možda najzanimljivije je to da o Koraću niko nije rekao ni jednu ružnu reč.

- Ime Radivoja Koraća nam je otvaralo sva vrata gde god smo otišli da se o njemu raspitujemo. Mi smo samo želeli da napravimo jedan mali film o jednom velikom čoveku, da ostane svim narednim generacijama - objasnio je Gordan Matić, reditelj filma.

Tamara Krcunović, koja u filmu igra TV voditeljku, kaže da ni sama nije znala ko je zapravo bio i šta je sve bio Korać, a najviše joj se dopala njegova genijalnost i velika kulturna širina koju je donosio u Beograd.

zucko Deo ekipe filma "Žućko"

Ovo je takođe, priča o jednom vremenu kada je bilo važno studirati, učiti i usavršavati se, o vremenu kada je uspeh bio rezultat truda i kada je bilo ići u pozorište i čitati knjige. Zbog važnosti iznačaja filma Ministarstvo kulture izdalo je preporuku da "Žućko" bude prikazan i u školama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Milovanovic

    17:49 // 29. 8. 2012.

    Video sam objavljene vesti ko je bio glumac prve veceri, druge veceri i sad cetvrte veceri.. Da li neko zna ko je bio glumac trece veceri (Ustanicka i Vodic kroz Beograd)?

    • Milan

      09:17 // 30. 8. 2012.

      Kicic je glumac trece veceri (Ustanicka ulica).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: