Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 25. 2. 2013.

| Kultura

Koliko košta “Konstantin” - tajna

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
konstantin
Zvaničan logo predstave

V.d. direktor niškog pozorišta Ivan Vuković nije želeo da kaže koliko je novca odvojeno za realizaciju predstave o Konstantinu, a nije znao ni koja je cena karte za premijeru.

Iako je do premijernog izvođenja predstave “Konstantin” ostalo samo dva dana još se zvanično ne zna koliko je novca poreskih obveznika izdvojeno za njenu realizaciju.

Prethodne nedelje u javnosti se spekulisalo sa sumom od 19 miliona dinara. Međutim, v.d. direktor Vuković je i danas, na konferenciji za novinare povodom ove predstave izbegavao da odgovori na to pitanje.

Vuković je upadao i u žučne rasprave sa predstavnicima medija.

Posle dužeg ubeđivanja, konferencija za novinare u pozorištu više je ličila na dramu, ali očekivanog raspleta nije bilo. Vuković je rekao, ponovo ne precizirajući tačnu sumu, da koliko god je novca odvojeno za predstavu - “malo je”.

- Po kvalitetu i svemu drugom malo košta predstava. Reč je o apsolutno standardnim ciframa za ovako veliki događaj u ovako kratkom roku - rekao je Vuković.

On je naglasio da će više reči o potrošenom novcu za realizaciju predstave biti nakon njenog izvođenja.

- Vi te informacije imate pravo da znate. Posle predstave kada Upravni odbor usvoji specifikaciju troškova to ćemo moći da pričamo, i to koliko je cifra razumna, ali u kontekstu kvaliteta i svega  - kaže Vuković.

predstava Radoslav Pavlović (prvi s leva) i Ivan Vuković (drugi s desna) na konferenciji za novinare

Na novinarska pitanja nije želeo da odgovara ni savetnik predsednika Srbije zadužen za organizaciju proslave Milanskog edikta Radoslav Pavlović.

Umesto odgovora Pavlović je stalno ponavljao jednu istu rečenicu:

- Nema vanrednih izbora, ostaje ova koalicija, nema trećeg kruga predsedničkih izbora, predsednik ostaje Tomislav Nikolić - ponavljao je Pavlović.

Konkretniji, kada je reč o ciframa, iako to zvanično i nije u njegovoj nadležnosti, bio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

- Ja nemam informaciju koliki su honorari za pojedine učesnike u predstavi niti smatram da je mene trebalo konsultovati po tom pitanju. Novac u budžetu za predstavu postoji, 11 miliona obezbeđuje republika, negde između 6 i 7 miliona obezbeđuje grad - rekao je Perišić posle sednice Gradskog veća.


Direktor ne zna cenu karte?!

Premijera predstave zakazana je za 27. februar u 20 sati, a v.d. direktor je pozvao Nišlije da kupe karte.

Međutim, nije znao da kaže i kolika je cena ulaznica i sve zainteresovane građane je uputio na blagajnu pozorišta.

Kako je objasnio, razlog za to je što su cene usklađivane sa popustima koje pozorište inače ima.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aflatoksin

    00:05 // 26. 2. 2013.

    Samo vi nislije cutite, a mi beogradjani ce vas opravljamo

  • Vraćaj to ekspresno za Bgd

    23:21 // 25. 2. 2013.

    Mali Vuković se ušlihtao Pavloviću kada je uzeo da radi njegove "Devojke" i naišao na otvorena vrata u Niškom pozorištu.
    Da bi bivšu upravnicu kasnije pljuvao iz sve snage kao i isti taj Pavlović kome niko drugi u Srbiji nije hteo da postavi tekst na scenu.
    Bahati, nedovoljno ostvareni i iskopleksirani. Usput su doveli i foliranta Spasoja iz Kruševca da bude dramaturg u beogradskom Narodnom. Vrh teatrodebilizma.
    Može Toma da se menja kolko oće al dok mu ovi recidivi radikala sprovode kulturnu politiku nema ništa od normalne Srbije.

    • Nebojsa Ozimic

      01:18 // 26. 2. 2013.

      Rale Pavlović je Ivanov ujak...

    • Mirko&slavko

      17:30 // 26. 2. 2013.

      Najzalosnije je (spreman sam za minuse) sto vi konstantno padate na pricu DS-ovaca, poput mleka, budzeta, i svega ostalog sto su izmislili u krizi pred odlazak u zatvore. Prvo - rale pavlovic je sad ujak Ivana, a pre mesec dana je bio Toma ujka .. ? Uopste mi nije namera ikoga da omalovazavam, vec mi je nelogicno kako vi sami koji optuzujete, imate dve uporedne price koje ne mogu da budu konsistentne. A sto se tice ovih cifara - jos jedna otrovna strelica DS-a da umanji rad i vrednost nove strukture. "19 miliona" je izbaceno u etar da bi se iskoristilo kao skandal, a NIKO ne obraca paznju da beogradske vrhunske predstave vrede 10 miliona, koje pritom nemaju 20 gostujucih glumaca, posecenost, buduca izvodjenja, i gabartit koji treba da ima Konstantin.

    • Nebojsa Ozimic

      06:45 // 27. 2. 2013.

      Mirko&slavko, o ostalim detaljima ne bih jer jednostavno nisu moji.Da li je Toma ili Rale ujak v.d. direktoru Narodnog pozorista lako je proveriv podatak.Srbija je zaista mala zemlja.

    • Mirko&slavko

      13:04 // 27. 2. 2013.

      Ne vidis li ironiju toga da je nebojsa dobio 15 pluseva za taj komentar, koji si upravo nazvao neproverenim, i sam za to dobio tri plusa .. ?

  • Lola

    22:37 // 25. 2. 2013.

    Od toliko puta spomenutog Milanskog edikta i Konstantina, umesto programa, pametno osmišljenih, mi smo u Nišu napravili dva veća skandala u dva meseca. Idemo dalje...
    Konstantinov folklor,SKANDAL, Konstantinova recitacija, SKANDAL, Konstantinovo takmičenje u heklanju, SKANDAL...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: