Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 21. 7. 2019.

| Kultura

Kolonija i animirani filmovi iz celog sveta od ponedeljka u Nišu

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
Film Crvena kornjaca print screen
Animirani filmovi iz celog sveta; Ilustracija; foto: Print screen

Oko 80 filmova iz 31 zemlje biće prikazano u Oficirskom domu u okviru 13. Međunarodnog festivala animiranog filma "Konstantinov zlatnik". Otvaranje festivala zakazano je za ponedeljak, 22. jul u niškom Oficirskom domu od 20 sati, a trajaće do 26. jula ove godine. Istovremeno se održava i Kolonija animiranog filma za decu i mlade, a zainteresovani mogu da pohađaju radionice animacije koje će držati prestižni predavači iz ove oblasti.

Projekcije filmova, prema najavama organizatora, biće organizovane od utorka, 23. jula od 21 sat u Oficirskom, a radionice u okviru Kolonije održavaće se prepodne u Dečijoj biblioteci u Nišu.

Za učešće na niškom festivalu prijavilo se više od 800 filmova iz celog sveta, najviše filmova je, ove godine, na konkurs festivala stiglo iz Evrope, a organizatori kažu da ih je bilo i iz Azije, Severne i Južne Amerike, dok je nekoliko njih stiglo i iz Afrike i Australije - kažu organizatori.

animirani filmovi Sa jedne od kolonija; foto: scf98.rsOvogodišnja teme Kolonije su “Narodna verovanja i sujeverje“ i “Susret Nemanje i Barbarose“,

Učesnici kolonije su iz Rusije, Bugarske, Republike Srpske i Srbije -polaznici radionica Studija crtanog filma 98 (SCF 98) i Anima, Niš. A sa decom na koloniji će raditi predavači: Miroslav Regitko, ilustrator iz Slovačke, i Penčo Kunčev, poznati animator iz Bugarske, kao i specijalni gost kolonije biće profesor FDU, Beograd Radenko Ranković - kažu organizatori.

Osim radionice, kako navode organizatori, na kojoj će biti izrađivani filmovi na zadate teme, biće organizovane i otvorene radionice animacije u večernjim satima za svu zainteresovanu decu i mlade Niša, uzrasta od 10 - 18 godina, koji svoje učešće mogu da prijave na mail [email protected].

Organizatori festivala i kolonije su Anima Niš i Studio crtanog filma 98. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Niš i Gradska opština Pantelej , partner je Narodna biblioteka”Stevan Sremac” u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: