Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:19, 10. 9. 2021.

| Kultura

Glumci Beogradskog dramskog obeležili treće veče "Teatra na raskršću", večeras komad iz Bugarske

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
teatar na raskršću
Nadrealistička i bajkovita priča o jednoj običnoj porodici; foto: Narodno pozorište Niš

Nadrealistička predstava Dan kada ja više nije bilo ja Beogradskog dramskog pozorišta obeležila je treće veče “Teatra na raskršću” u niškom Narodnom pozorištu. U okviru glavnog, takmičarskog programa do kraja Festivala niška publika moći će da pogleda još četiri pozorišna ostvarenja.

Komad Dan kada ja više nije bilo ja rediteljke Tare Manić rađen je na osnovu teksta Rolanda Šimelpfeninga, a u središtu priče je obična porodica kojoj se jednog dana dešava nešto neobično - pojavljuju se dvojnici roditelja.

teatar na raskršću Do kraja Festivala još četiri ostvarenja; foto: Narodno pozorište NišU ovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevnice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji - kaže o predstavi rediteljka Manić.

Ostvarenje je premijerno izvedeno u "Dojčes teatru" u Berlinu 2018. godine, u režiji Ane Lenk, a uloge u domaćoj verziji igraju Ivan Tomić, Ivana Nikolić, Danijel Sič, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Ivan Zarić.

Večeras je na programu komad Život je san bugarskog Teatra “Zong”, za koji je režiju i adaptaciju radila Dina Markova, na osnovu teksta španskog dramaturga Pedra Kalderona de la Barke.

Podsetimo, kao deo takmičarskog programa publika će do kraja Festivala moći da pogleda i komade Ko je ubio Dženis Džoplin, Kons: Novo doba i Pazi na prazninu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kulturna

    13:18 // 10. 9. 2021.

    Predivna predstava,glumci fantastični.Za sve nas koji volimo pozorište praznik za oči i dušu.Hvala gradu za pozorišni festival.Bravo za umetnost!

    • Tajanstveni Alan

      23:39 // 10. 9. 2021.

      Jadna je ta kultura, koju ti volis! Zadruga je za tebe !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: