Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 27. 10. 2020.

| Kultura

Komad "Šesti oktobar - priča o jednom letovanju" otvara ovonedeljnu ponudu Pozorišta

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Tri predstave ove nedelje na repertoaru; foto: JV / Ljubica Jocić

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu ove nedelje su tri predstave, a prva je komad Šesti oktobar - priča o jednom letovanju koji će biti odigran u utorak, 27. oktobra od 20 sati. Zainteresovani posetioci će moći u četvrtak, 29. oktobra da pogledaju delo Kako vam drago, a dva dana kasnije planirana je predstava Putujuće pozorište Šopalović.

Prva ponuda niškog teatra ove nedelje je predstava Šesti oktobar - priča o jednom letovanju, rađena po tekstu Tise Milić, a u režiji Andreja Nosova. Komad koji je nedavno imao premijeru govori o 20-godišnjici događaja koji su obeležili političku scenu Srbije 2000. godine.

Glavni junaci su članovi četvoročlane porodice koji su krenuli kolima na dugo iščekivano letovanje u Grčku. Usput nailaze na niz prepreka i peripetija, dok međusobne nesuglasice, različitosti i prećutnosti izlaze na videlo - piše u opisu predstave.

Predstava je na programu u utorak, 27. oktobra od 20 sati, a cena karte je 600 dinara, dok je 400 dinara sa popustom za đake, studente i penzionere.

Dva dana kasnije, tačnije u četvrtak, 29. oktobra od 20 sati, publika će moći da vidi predstavu Kako vam drago koja je rađena po tekstu Vilijama Šekspira, u režiji Nikite Milivojevića.

Ova romantična, pastoralna komedija nastala oko 1600. godine prati sudbinu dvoje zaljubljenih mladih, koji su proterani iz svojih domova - piše u opisu komada.

Cena ulaznice za ovu predstavu je 500 dinara, a 300 dinara sa popustom za đake, studente i penzionere.

Ovonedeljni, ujedno i oktobarski repertoar Narodnog pozorišta zatvoriće predstava Putujuće pozorište Šopalović, po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

U Simovićevoj drami, baš kao kod Dostojevskog, lepota je ta koja spašava svet, koja ima snagu da preobrazi, dovede do samospoznaje, da dovede zločinca do pokajanja - piše u opisu.

Ovaj komad će biti odigran u subotu, 31. oktobra od 20 sati, a cena ulaznice je 400 dinara, a 300 dinara sa popustom za đake, studente i penzionere.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta od 10 do 20 sati, dok je ulaz moguć uz korišćenje zaštitnih maski.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    21:17 // 27. 10. 2020.

    Svaka čast

    • D. Stanojlović

      08:37 // 28. 10. 2020.

      Ma "Sladoled" je vrh kulturnog brega ... HA, HA, HA, ... HA !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: