Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 28. 11. 2016.

| Kultura

Koncert Bojane i Nikole Pekovića za opremanje niške Muzičke škole

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Nišlije će moći da čuju ove talentovane umetnike; foto: Bojana i Nikola Peković facebook
Nišlije će moći da čuju ove talentovane umetnike; foto: Bojana i Nikola Peković facebook

Neobičan spoj tradicionalne i klasične muzike, u kome glavnu ulogu imaju harmonika i gusle, predstaviće na humanitarnom koncertu u niškom Narodnom pozorištu Bojana i Nikola Peković sa „Umetničkom porodicom“. Koncert će biti održan 3. decembra od 20 sati.

Slogan koncerta u Nišu je „Davati je božanski, primati je ljudski“, a od prikupljenih sredstava, kažu organizatori, pokrenuće se projekat opremanja niške Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“.

Glavni motiv koncerta je doprinos i pomoć lokalnim zajednicama kroz trajne donacije, usmerene prvenstveno ka poboljšanju kvaliteta uslova života mladih, njihovog obrazovanja, kulture i zdravlja – ističu organizatori.

Kompozicije ovih umetnika su, dodaju, potpuno jedinstvene, različite po sadržaju i umetničkoj formi. Oni svojim stvaralaštvom promovišu najviše porodične i ljudske vrednosti.

Bojana i Nikola Peković (brat i sestra) su pobednici 3. serijala „Ja imam talenat“ (2012) koji je emitovan na RTS-u. Sa „Umetničkom porodicom“ poneli su titulu vicešampiona sveta u kategoriji „World Music” na takmičenju pod nazivom „Svetski trofej“ harmonike, održanom u Portugalu 2016. godine – kažu organizatori.

Nastupali su zajedno i kao solisti u Srbiji i zemljama u okruženju, kao i u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Kanadi, Belgiji, Rusiji i drugim zemljama. Neka od imena čiji se tekstovi nalaze u njihovim muzičkim numerama su Jovan Jovanović Zmaj, Sv. Vladika Nikolaj Velimirović, Dragoslav Brnović i Matija Bećković.

,,Umetnička porodica“ je skup umetnika okupljenih oko Bojane i Nikole Peković koji vole i poštuju muziku koju oni stvaraju i promovišu. To su muzičari najvišeg ranga u našoj zemlji i imaju bogato inostrano iskustvo iza sebe – dodaju organizatori.

Na nastupu u Nišu publici će se, pored Bojane i Nikole, predstaviti i Andrija Minčić koji svira klarinet, za perkusijama je Đorđe Hartl, violončelo svira Aleksandar Jakovljević, Nikola Cvetković biće za klavirom a Aleksandar Beljaković za bas gitarom.

Organizator koncerta je Studentski kulturni centar Niš, Rotarakt klub Niš i Rotari kluba Niš. Karte po ceni od 400 dinara mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta, u kafiću „Gnezdo“ ili putem fejsbuk stranice Rotarakt kluba Niš.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: