Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 5. 12. 2017.

| Kultura

Koncert “Das quarttet”-a u sali Fakulteta umetnosti

Autor:S. R.Izvor:Južne vesti
kvartet
"Das quarttet"; foto: FUN

U sali Fakulteta umetnosti u Knjaževačkoj ulici u Nišu, večeras od 20 sati će nastupiti kamerni sastav “Das quarttet” koji čine po jedan sopran, tenor, bas-bariton i pijanista.

Njihov program nosi naziv “Luci care, luci belle”, a publika će, kako kažu na Fakultetu, uživati u delima Štrausa, Mocarta i drugih kompozitora.

Sopran Mina Marković je diplomirala na Bečkom Konzervatorijumu 2014. U biografiji koja je dostavljena uz pozivnicu za koncert stoji da je kao solista nastupala sa „Collegium Musicum"-om, Krsmancem, orkestrom Bečkog Konzervatorijuma, horom i orkestrom „Harmonija“, Beogradskim baroknim solistima, orkestrom Nove Beogradske Opere, orkestrom „Stanislav Binički“, orkestrom Narodnog pozorišta u Beogradu i Simfonijskim orkestrom u Nišu uz dirigente poput Dragane Jovanović, Biljane Todorović, Darinke Matić-Marović, Sohraba Kašefa, Kristijana Polaka, Predraga Gostu, Stefana Zekića, Milene Injac…

Njen kolega tenor Petar Bošković je rođeni Nišlija. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju muzičku školu u klasi prof. Gordane Milošević. Osnovne i master studije solo pevanja studirao je na Univerzitetu umetnosti u klasi prof. mr Aleksandre Ristić. Imao je prilike da sarađuje i sa tenorom Zoranom Todorovićem. Dobitnik je mnogobrojinih nagrada. Nastupao je kao solista sa Niškim simfonijskim orkstrom na NIMUS-u i na raznim koncertima organizovanim od strane Fakulteta umetnosti.

Gost u ovom kvartetu je bas-bariton Marko Milisavljević koji je 1992. rođen u Knjaževcu. Pevanjem počinje tek u srednjoj školi u Nišu da se bavi. U klasi prof. Anite Ferlež-Eraković završava srednju školu kao đak generacije. Primljen je na Fakultet umetnosti u Nišu u klasu prof. Aleksandre Ristić gde završava i master studije. Tokom svog školovanja je nastupao na mnogim festivalima i takmičenjima i osvojio mnogobrojne nagrade: dve prve nagrade na takmičenju „Lazar Jovanović“ u Beogradu, prva nagrada i laureat na takmičenju „Srpska solo pesma“ u Mladenovcu, dve prve nagrade, kao i nagrada za najlepši muški glas na takmičenju „Bruna Šiler“ u Herceg Novom.

Na klaviru će ih pratiti rođena Prokupčanka Anđela Stanković, koja je završila osnovnu muzičku školu u Prokuplju u klasi prof. Vladimira Drobnjaka, a srednju muzičku školu kao đak generacije u klasi prof. Nataše Petrović. Nastupala je i osvojila mnoge nagrade na takmičenjima i festivalima u Srbiji i van zemlje: u Beogradu, Nišu, Vranju, Kovačici, Kragujevcu, Šapcu, Herceg Novom, Banja Luci, Bijeljini, Kavadarcima, Kavarni...

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: