Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 2. 10. 2018.

| Kultura

Koncert "Ljubav nas vezuje" u Niškom simfonijskom

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Simfonijski proba
Premijerni koncert u Niškom simfonijskom orkestru počinje u 20 sati; Foto: JV/V. Milić

Pod dirigentskom palicom Milene Injac, violinistkinja Stanislava Alađozovski i Vladan Veljković na violi, održaće koncert u četvrtak 4. oktobra, uz pratnju Simfonijskog orkestra. Koncert pod nazivom "Ljubav nas vezuje" počinje u 20 sati.

Kako najavljuju iz Niškog simfonijskog orkestra, publika će moći da čuje Finlandiu Jana Sibelijusa, a na programu su Koncert za violu i orkestar u c-molu Johana Kristijana Baha i Španska simfonija Eduarda Laloa.

Što se tiče solista na koncertu, violinistkinja Alađozovski je svoje prve muzičke korake stekla u klasi profesora Dragana Stefanovića u Nišu, navodi se u njenoj biografiji.

Posle prve nagrade na festivalu muzičkih škola Srbije, svoje školovanje nastavlja u Ćupriji u školi za muzičke talente, u klasi profesora Vladislava Savkovića i Đerđa Zazrovića. Studije FU u Prištini pohađala je u klasi profesora Jasne Maksimović, Ljubomira Mihailovića i Vladimira Koha, gde je i diplomirala 2002. godine sa najvišom ocenom. Magistrirala je na FU u Nišu u klasi prof. Angela Stankova – piše u biografiji.

Plakat Simfonijski orkestar koncert Foto: Plakat Simfonijski orkestarAlđazovski je dobitnica stipendije Niša i Norveške stipendije. Kao solista je održala veliki broj koncerata resitalnog karaktera u zemlji i inostranstvu. Od 2002. godine, radila je kao profesor violine u Leskovačkoj, potom u Niškoj muzičkoj školi, gde ima zapažene rezultate kao pedagog - od pohvala do laureata međunarodnih takmičenja. Na poziv Maestre Milene Injac, bila je mentor i učestvovala u pripremi i izvođenju koncerta Fakulteta umetnosti u Nišu. Koncert majstor je Niškog simfonijskog orkestra od 2006. godine.

Vladan Veljković, solista na violi, niže i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi u Nišu, u klasi profesora Ognjena Rilaka.

Na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju u klasi profesora Ljubomira Gospodinova, diplomirao je 1995. godine sa najvišom ocenom iz glavnog predmeta. Specijalističke studije (odsek viola) završava 2010. godine na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi eminentnog profesora iz Sofije Ognjena Stančeva – navodi se u njegovoj biografiji.

Još kao student Veljković je, dodaju, nastupao na prestižnom Međunarodnom festivalu Ohridsko leto. Dobitnik je više prvih i drugih Republičkih i Saveznh nagrada. Kao član kamernog orkestra Makedonske televizije i filharmonije nastupao je širom Evrope. Kao solista imao je zapažene nastupe na resitalima širom Srbije, a više puta je solistički nastupao sa Niškim simfonijskim orkestrom. Trenutno je u Niškom simfonijskom orkestru vođa viola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: