Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:52, 15. 5. 2018.

| Kultura

Koncert "Magija Čajkovskog" u Niškom simfonijskom

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
simfonijski
Ulaznice koštaju 400 dinara, dok đaci, studenti i penzioneri imaju popust i plaćaju ih 250 dinara; foto: JV/V. Milić

U sali Niškog simfonijskog orkestra u četvrtak, 17. maja od 20 sati, muzičari će prirediti, kako kažu, putovanje kroz magična dela jednog od najvećih kompozitora poznog romantizma iz Rusije - Petra Iljiča Čajkovskog.

Kao solista će nastupiti jedan od najboljih violinista u Srbiji Jovan Bogosavljević, dok će dirigent biti Svilen Simeonov iz Bugarske.

U Niškom simfonijskom kažu da su posetiocima koncerta “Magija Čajkovskog” pripremili Simfoniju br. 5 u e-molu, koju je poznati kompozitor posvetio nemačkom profesoru muzike Teodoru Ave - Lalemantu. Na programu će biti i Violinski koncert u D-duru.

Violinski koncert u D-duru je svakako jedan od najlepših i najkreativnijih koncerata koji je Čajkovski napisao. Koncert obiluje lirskim melodijama slovenskih i ruskih narodnih pesama, često korišćenim u baletima Čajkovskog - objašnjavaju u Simfonijskom.

Jovan Bogosavljević koji će na koncertu nastupiti kao solista, iza sebe ima brojne nastupe u našim značajnim orkestrima i dvoranama i dirigentima, a na međunarodnoj sceni je nastupao u Japanu, Kini, Ujedinjenim Emiratima, Argentini, Poljskoj, Grčkoj. Danskoj, Finskoj, Italiji, Austriji, Francuskoj….

Od 2009. god. nastupa po Evropi kao solista na koncertima sa minhenskim kvartetom Basiona Amorosa, a jedan je od osnivača centra za muziku Strad Art, kamernog orkestra Hibridi i kamernog sastava Solisti di sud sa sedištem u Nišu.

Ulaznice za koncert, po ceni od 400 i 250 dinara za đake, studente i penzionere, mogu se kupiti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra svakog radnog dana od 8 do 15 sati, kao i na ulazu u koncertnu salu pred sam početak koncerta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrac

    20:06 // 15. 5. 2018.

    Poznavajuci "kvalitete" NSO-a, bice ovo nocna mora cajkovskog. Bice im potrebna crna magija da bi zazvucali bar malo kvalitetno......

  • Stole

    13:30 // 15. 5. 2018.

    Južne Vesti, zašto najavljujete ovaj koncert kad se do karata ne može doći? Samo ste dali lažnu nadu običnim građanima koji vole umetnost da mogu da kupe karte. Ja sam upravo hteo da kupim dve karte da odvedem ćerku, ali nema - sve je rezervisano. Pozdrav.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: