Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 21. 12. 2016.

| Kultura

Koncert Niškog simfonijskog orkestra u novogodišnjem duhu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Koncert počinje u 20 sati; foto: Wikimedia commons
Koncert počinje u 20 sati; foto: Wikimedia commons

Filmska muzika, operske arije i valceri obeležiće Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra u Nišu koji će biti održan 23. decembra od 20 sati. Koncert će biti izveden pod dirigentskom palicom Suzane Kostić.

Program koncerta činiće dela Verdija, Mocarta, Štrausa, Bizea, Griga, Deliba, Vijenjavskog i Ofenbaha.

Pred Nišlijama će nastupiti sopran Katarina Simonović Ivanković.

Ona je diplomirala i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, na odseku za solo pevanje. Do sada je nastupala kao kamerni muzičar i solista u horovima. Stručno se usavršavala kod eminentnih pedagoga solo pevanja. Docent je na Fakultetu umetnosti, na Katedri za solo pevanje - navodi se u biografiji.

Publici će se predstaviti i mecosopran Aleksandra Ristić, koja je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Dobitnik je mnogih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima mladih operskih umetnika. Članica je trija “Anima” koji je postigao veliki uspeh prezentujući muziku srpskih kompozitora u zemlji i inostranstvu. Redovni je profesor i šef Katedre za solo pevanje u Nišu - piše u biografiji.

Na koncertu će publika moći da čuje i tenora Sašu Arsenkova, koji je magistrirao solo pevanje u klasi Radmile Bakočević na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.

Nastupao je u operama Narodnog pozorišta u Sarajevu, a po povratku u Niš je sarađivao sa crkvenim horom “Branko”. Radi na niškom Fakultetu umetnosti kao docent na katedri za solo pevanje. Pored pedagoškog rada aktivno se bavi koncertnim aktivnostima - stoji u biografiji.

Pored pomenutih izvođača, pred niškom publikom će biti i baritoni Marko Milisavljević i Nikola Mikić. Pored orkestra, kao solisti će nastupiti i Milena Rajković koja svira klavir, klarinet svira Miloš Mijatović, predstaviće se i violinisti Stanislava Alađozovski i David Kurtić, kao i flautistkinja Kristina Krsmanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: