Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 24. 8. 2011.

| Kultura

Koncert Stefana Milenkovića, Kaliopi i Edina Karamazova

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
stefan milenkovic

NIŠ - Prvi put u Nišu održaće koncert violinista Stefan Milenković, gitarista Edin Karamazov i pevačica Kaliopi. Koncert je u nedelju, 11. septembra od 20h na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

- Energija, šarm i kontakt sa publikom, uz nesumnjivu virtuoznost troje umetnika, biće nesumnjivi i snažni utisak svih koji te večeri dodju na Letnju pozornicu, navodi se u saopštenju "Umetnosti davanja" koji organizuje koncert.

Karte su u prodaji u knjižarama "Indigo" i "Vulkan", a cena je 500 dinara.

O umetnicima:

Stefan Milenković je još kao dečak ušao u svet profesionalnog bavljenja muzikom, a danas je jedan od izuzetno produktivnih umetnika. Protekle koncertne sezone nastupao je, pored ostalog, sa Beogradskom filharmonijom i orkestrom Radio Televizije Slovenije, kao i Simfonijskim orkestrom Adane i Izmira. Uz to, sa gitaristom i lautistom Edinom Karamazovim imao je veliku turneju po Balkanu i snimio CD. Njegov najnoviji projekat, kao muzičara širokih stilskih interesovanja, predstavlja intenzivnu saradnju sa gitaristom Vlatkom Stefanovskim i njegovim triom.

Edin Karamazov je u protekloj deceniji izgradio reputaciju najinteresantnijeg i najharizmatičnijeg lautiste koji osvaja pozitivne kritike Evrope i Amerike, zbog svoje sjajne virtuoznosti i emotivnog naboja njegovih izvođenja repertoara koji obuhvata dela nastajala od 16. veka do danas. Edin Karamazov je svoju muzičku karijeru započeo na gitari, prešavši kasnije na baroknu lautu 1998. godine. Kao besprekoran izvođač i vrhunski tehničar na mnogim instrumentima koji se sviraju trzalicom, a koji potiču iz raznih zemalja i epoha, Karamazov nastupa u prestižnim koncertnim dvoranama: od Amsterdama, preko Berlina i Beča, do Londona. No, često ga slučajni prolaznici mogu čuti i tokom uličnih nastupa, jer, kako je sam rekao, muzika je za njega „i dalje neka vrsta cirkusa“.

Kaliopi, najbolji ženski vokal Makedonije i jedan od najboljih vokala na Balkanu, u svojoj dugoj i plodnoj karijeri postavila je visoke standarde i utisnula trajni pečat u Balkanskoj muzici i umetnosti uopšte. Kaliopi se ističe specifičnom bojom glasa, izvanredno moćnom interpretacijom i kao autor velikih hitova, muzike za balet, pozorište i film. Trenutno, Kaliopi radi na promociji svog novog pop albuma Poruka, kao i na koncertnoj promociji albuma Oblivion koji je snimila zajedno sa svetski poznatim lutnjistom i gitaristom Edinom Karamazovim, sa muzikom iz celog sveta. Kaliopi se našla i na zadnjem albumu Edina Karamazova Lutnja je pjesma, na kojem je Karamazov pored Kaliopi, objedinio i svetske muzičke zvezde poput Stinga, Rene Fleming i Andreasa Šola. 

Dosadašnje humanitarne akcije Umetnosti davanja omogućile su kupovinu neophodne opreme Porodilištu u Nišu, niškom Narodnom pozorištu, postavljanje dečijeg igrališta u Tvrđavi, pomoć dečaku Stefanu Stajiću stradalom od strujnog udara, kupovinu sportskih mobilijara za dvorišta dvanaest niških osnovnih škola,  kupovinu specijalizovanog vozila za osobe sa invaliditetom grada Niš, pomoć niškim parovima bez dece u lečenju steriliteta, i kupovinu „štedljivih“ sijalica niškim školama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dragana petrovic

    15:38 // 12. 9. 2011.

    Koncert je bio za 10,ali je organizacija bila za 3!Naime,kapije Tvrdjave su se otvorile tek u 19.50h,a onda kad smo dosli do svojih mesta-6.parter,7.red,sediste 1,2 i 3 nije bilo stolica!Da ,dobro ste procitali-u tom redu ,ali u jos nekim ispred i iza ,stolica ,jednostavno nije bilo.Nije bilo ni bilo kakvih redara koji bi stajali sa strane i upucivali posetioce na to gde se nalazi koji parter,koji red,jer nikakvih oznaka nema.Zato je i koncert poceo sa 20ak min zakasnjenja ,zato sto su ljudi ulazili,ulazili i trazili svoja mesta po nekoliko minuta.Inace,nastup ovih umetnika je bio pun pozitivnih vibracija i nekih lepih emocija!Vece za pamcenje!

  • Nataša Disić

    23:12 // 10. 9. 2011.

    Ovakav koncert se ne sme propustiti.

  • Dusan

    15:16 // 5. 9. 2011.

    Kakav smo mi dovratan grad, sada sam sasvim slucajno video na Juznim vestima najavu ovog koncerta. Fantastican spoj ovakvih umetnika kod nas nije nimalo propracen. Stefan Milenkovic je veliko svetsko ime, ali nije seka aleksic ili jelena karleusa da bi imao toliko medijskog prostora, kod nas se urednici medija vode onom 'ma ko ce to da slusa'. Ipak srecan sam sto sam uopste saznao za ovaj koncert i sto cu imati tu privilegiju da ga slusam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: