Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 11. 7. 2018.

| Kultura

Koncert benda "Dingospo Dali", predstava i filmovi na "Art Femine" festivalu u Nišu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Gitara foto Aleksandar Kostic
Koncert, izložbe, paneli, predstava i filmovi na 5. jubilarnom festivalu "Art Femine"; Ilustracija; foto: A.K.

U okviru petog po redu festivala feminističkog aktivizma i umetnosti Art Femine, niški Centar za devojke organizuje brojne radionice, predstavu kao i filmove o problemima žena, a građani će moći i da slušaju koncert beogradskog alternativnog rok benda Dingospo Dali. Festival traje od 12. do 15. jula.

Otvaranje festivala zakazano je za četvrtak, 12. jul u 18 sati u Galeriji Art 55, gde će biti postavljena izložba fotografija "Feministički pokret u regionu u poslednjih 5 godina", dok će od 20 sati na Kamernoj sceni SKC-a u Banovini biti izvedena predstava "Nevidljive 45 +". Program Art Femine Foto: Centar za devojke

Drugog dana festivala, u petak, 13. jula od 11 sati, prema najavama, počinje ulična akcija u Obrenovićevoj, pod nazovom "One dolaze", dok će od 18 sati u Galeriji Art 55 prisutni moći da razgovaraju sa umetnicama u okviru panela "Ironije, istine, borbe i forme". Od 20:30 je najavljena projekcija filma Još jednom u SKC-u. Posle toga počinje žurka, koja će trajati do 1 sat posle ponoći.

U subotu, 14. jula od 20:30 najavljena je panel diskusija o ekonomiji i preduzetništvu u Deliju, dok je u isto vreme u Galeriji Art 55 planiran panel "Slika feminističkog pokreta u regionu".

U 22 sata u Black Stage-u počinje svirka benda Dingospo Dali. Niški duo Lost&Found, dodaju, biće zadužen za početak muzičkog dela. Karte za koncert koštaju 300 dinara i mogu se kupiti u samom klubu kao i kafićima Dnevna Soba i Paris Art.

Na zatvaranju festivala, u nedelju 15. jula, posetioci će moći da pogledaju film Neželjene ćerke u gornjoj sali Studentskog kulturnog centra.

Tokom festivala biće organizovane brojne radionice, a one koje žele da učestvuju treba da se prijave preko Fejsbuk stranice ili putem mejla Centra za devojke, jer je broj učesnica ograničen.

U toku 5. Art Femine festivala, dodaju iz Centra, traje akcija sakupljanja novca preko platforme www.donacije.rs za održavanje ovogodišnje, četvrte, Feminističke likovne kolonije od 24. do 31. jula u Sićevu.

Pomozite nam da sakupimo sredstva kako bismo omogućile da 13 umetnica stvara, poveže se i izlaže svoje radove nastale na koloniji - navode orgaizatorke.

Inače, ovogodišnji jubilarni festival se održava pod parolom "One dolaze".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: