Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 13. 5. 2019.

| Kultura

Koncert benda “Eyot” snimljen na vrhu Suve planine premijerno na RTS

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
eyot
Svirali na preko 1.515 metara nadmorske visine; foto: Zoran Kiki Radosavljević

Na kanalu kulture RTS3 u utorak, 14. maja od 19:18 biće premijerno prikazan “Koncert za prirodu” koji je niški sastav Eyot snimio uživo na 1.515 metara nadmorske visine, na vrhu Suve planine.

Ovaj koncert predstavlja stvaralačku retrospektivu deset godina rada grupe, snimljeno je 8 kompozicija, po 2 sa svakog albuma.

Pijanista ovog benda Dejan Ilijić ističe da je bio veliki izazov snimati uživo na takvoj lokaciji zbog vetra i temperature koja se kretala od minus 3 do 30 u plusu. Kako je napomenuo u intervjuu za Južne vesti, “Koncert za prirodu” je jedno od njihovih najvećih muzičkih, ali i životnih dostignuća.

Mislim da se naša muzika izuzetno uklapa u ambijent planinskog vrha, svojom građom, atmosferom i iskonskom energijom. Kako smo to i opisali na poslednjem albumu, planina je metafora života, savladavanja prepreka, penjanja, osvajanja, jer zaista, svi imamo planinu na koju moramo da se popnemo u figurativnom smislu - objašnjava Ilijić.

Često pitanje koje je pratilo ovaj poduhvat je i kako je koncertni klavir Steinway and sons stigao na obronke Suve planine.

Izvršni producent ovog nesvakidašnjeg poduhvata je Dalibor Popović Pop, režiju potpisuju Emil Keser, Zoran Kiki Radosavljević i Dejan Ilijić, a snimljen je pod pokroviteljstvom Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Eyort - Koncert za prirodu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Student

    20:33 // 13. 5. 2019.

    hipnotisao me je ovaj video

  • Siky67

    16:13 // 13. 5. 2019.

    Bravo momci! Vi ste jedna od malobrojnih svetlih tačaka Niša. Živi bili!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: