Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:11, 6. 5. 2020.

| Kultura

Koncert i tribina ove nedelje na onlajn programu Leskovačkog kulturnog centra

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
lkc
Nastavljaju sa objavljivanjem onlajn programa, foto: B. Antić

Iako su ustanove kulture, nakon zatvaranja zbog sprečavanja širenja virusa korona, svoja vrata otvorila za posetioce, većina je nastavila da objavljuje onlajn sadržaje. Ove nedelje publika će na sajtu Leskovačkog kulturnog centra moći da uživa u koncertu violinčelista Marka Miletića i pijaniste Mihajla Zurkovića, kao i da odgleda tribinu na kojoj gostuje glumica Gorica Popović.

Violinčelista Marko Miletić i pijanista Mihajlo Zurković nastupali su u Leskovu 2017. godine u okviru festivala Strings, a publika će ovaj koncert moći da odgleda u četvrtak, 7. maja od 21 sat.

U petak, 8. maja od 12 sati na programu je Pesma za dobar dan, a dan kasnije od 21 sat tribina U krupnom planu na kojoj gostuje glumica Gorica Popović.

Sav sadržaj emituje se na sajtu Leskovačkog kulturnog centra.

Program Leskovačkog kulturnog centra

Četvrtak, 7. maj

21:00 - Koncert: Marko Miletić, violončelo i Mihajlo Zurković, klavir

Violončelista Marko Miletić i pijanista Mihajlo Zurković su na Strings festivalu 2017. godine održali vrlo zapažen koncert kojim su leskovačkoj publici skrenuli pažnju na sebe, ali i na dva vrlo moćna instrumenta, čelo i klavir, koji u njihovoj interpretaciji predstavljaju dobitnu kombinaciju. Obojica umetnika rade kao profesori na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Petak, 8. maj

12:00 - Pesma za dobar dan

Subota, 9. maj

21:00 - Tribina U krupnom planu - Gorica Popović, glumica

Proslavljena glumica Gorica Popović gostovala je na tribini U krupnom planu 25. maja 2018. godine. Leskovačkoj publici govorila je o ključnim ličnostima i događajima u svojoj karijeri tokom koje je ostvarila niz zapaženih uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Članica ansambla Ateljea 212 od 1982. na poziv Mire Trailović, prisetila se saradnje sa velikanima našeg glumišta, među kojima su Zoran Radmilović, Taško Načić i Bata Stojković, sa kojima je igrala u više od 70 predstava. Istakla je da je radila sa vodećim rediteljima koji su bili značajni za nju, Mucijem Draškićem, Dejanom Mijačem, autorima tzv. "češke škole" Goranom Markovićem, Điđom Karanovićem, Rajkom Grlićem, Lordanom Zafranovićem.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: