Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 9. 11. 2015.

| Kultura

Koncert makedonskih muzičarki na NIMUS-u

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
makedonija muzicarke
Na programu i dela savremene muzike

Oboistkinja Gordana Josifova Nedelkovska i pijanistkinja Elena Atanasovska nastupiće večeras od 20 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra u okviru Niških muzičkih svečanosti.

Na programu će biti sonate za obou i klavir Baha i Pulanka, dela Verusta, Šumanove “Tri romanse za obou i klavir”, kompozicija Enia Morikonea “Gabrielova oboa” iz filma “Misija” i Kostova “Ne si go prodavaj Koljo”.

Gordana Josifova Nedelkovska je specijalizirala je na “Mocart” akademiji u Varšavi. Trenutno radi kao profesor na Muzičkom fakultetu u Skoplju, gde je i dekan od 2009. godine.

Kao solista, nastupala je sa mnogim velikim orkestrima i širom sveta, a na skoro svakom od koncerata izvela je makar jednu kompoziciju nekog makedonskog autora. Nastupala je i sa Morikoneom, a učestvovala je sa velikim umetnicima na najdužem Bahovom maratonu u istoriji muzike u Moskvi 2011. godine. Potom je 2014. godine u Boljšoj hali izvela najduži Mocartov maraton na dan rođenja ovog kompozitora.

Nedelovska se našla i u publikaciji Američkog biografskog instituta u kategoriji “Uspešna žena 21. veka”.

Elena Atanasovska je jedna od najistaknutijih i najuglednijih makedonskih pijanista koja je aktivno prisutna na muzičkoj sceni u Makedoniji i inostranstvu. Osvojila je brojne međunarodne i nacionalne nagrade i imala mnogo nastupa sa makedonskim filharmonijskim orkestrom, kao i solo nastupe.

Ulaznica za jedno veče NIMUS-a može se kupiti u Niškom simfonijskom orkrestru i Niškom kulturnom centru po ceni od 400 dinara, a 250 dinara za studente, učenike i penzionere.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: