Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 5. 4. 2011.

| Kultura

Koncert na Fakultetu umetnosti

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - U velikoj sali Fakulteta umetnosti u Nišu u sredu, 6 aprila od 20h održaće se koncert Jelene Jakovljević na faluti i Stevana Spalevića na klaviru.

Na programu su dela Baha "Sonata h-moll BWV 1030", Šumana 2Romance op. 94", Hajdna "Conata br. 31 As-dur Hob. XVI: 46" i Martina "Balada".

Ulaz je slobodan.


Jelena Jakovljević je nižu i srednju muzičku školu završila je u Nišu u klasi prof. Slavice Jovanović. Diplomirala je 2006. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mr Ljubiše Jovanovića. U klasi istog profesora 2009. godine specijalizira na Fakultetu umetnosti u Nišu, gde je trenutno na drugoj godini doktorskih akademskih studija. Godine 2007. proglašena je za najboljeg diplomiranog studenta Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, nagradom iz fonda Jakov Srejović. Koncertpirala je u gradovima širom naše zemlje: Beograd, Novi Cad, Apatin, Ečka, 3renjanin, Kruševac, Pančevo, Čačak, Požarevac, Smederevo, Pirot, Vranje, Kosovska Mitrovica, Leskovac, Niš kao i u gradovima Cene gore i Bugarske. Bila je jedan od učesnika Nacionalne koncertne sezone, pod pokroviteljstvom ministarstva kulture republike Srbije, sa pijanistom Stevanom Spalevićem. Nastupala je kao solista u pratnji Niškog simfonijskog orkestra. Od 2008. godine radi na fakultetu umetnosti u Nišu kao asistent na katedri za gudačke i duvačke instrumente, glavni predmet - flauta.


Stevan Spalević je Odsek za klavir niže i srednje muzičke škole završio je u Nišu u klasi prof. Milene Rajković. Zvanje diplomiranog pijaniste stekao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Svetlane Bogino. Trenutno je student specijalističkih i doktorskih akademskih studija na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi prof. Aleksandra Serdara. Tokom školovanja učestvovao je na brojnim takmičenjima u svojoj zemlji i inostranstvu gde je osvajao najviša priznanja: Laureat takmičenja Mihailo Vukdragović (Šabac, 2002. godine), Laureat konkursa EPTA-Skrjabin i Bartok (Beograd, 2005. godine), polufinalista konkursa Aleksandar Skrjabin (Groseto, Italija, 2006. godine), Pohvala na konkursu Frederik Šopen (Varna, Bugarska, 2010. godine). Dobitnik je diplome za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu školske 2002/2003. godine, kao i priznanja za najboljeg diplomiranog studenta školske 2007/2008. godine. Kao učesnik Nacionalne koncertne sezone (2008/2009. godine) održao je koncerte u Nišu, Kruševcu, Požarevcu, Vranju, Čačku, Kraljevu, Leskovcu, Pirotu i Smederevu. Radi kao umetnički saradnik na katedri za gudačke i duvačke instrumente Fakulteta umetnosti u Nišu od aprila 2008. godine. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Miladinović

    14:38 // 5. 4. 2011.

    Verovatno nema komentara jer nisu objavljeni... Ljudi, "koncert na flauti i klaviru" ? Daj ispravite to da se ne brukamo... ispada da u Nišu nisu čuli za koncerte klasične muzike pa je ovo nešto novo i novinari nisu znali... KONCERT ZA FLAUTU I KLAVIR

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: