Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:09, 31. 3. 2016.

| Kultura

Koncerti, izložba i umetnički performans u Arčijevu čast

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Nebojša Prvulović Arči
Među prijateljima važio za najvećeg entuzijastu; foto: M. Ignjatović

Svirkama 8 niških bendova u "Feedback"-u, umetničkim performansom ispred ovog kluba i izložbom u "Preduzeću Splunge", prijatelji nedavno preminulog muzičara i umetnika Nebojše Prvulovića Arčija u petak 1. aprila obeležiće njegov rođendan.

Beer-fest-5%kriticnemase "5 % kritične mase" svirali na niškom "Beer fest-u"; foto: M. IgnjatovićUz ideju da ovaj jednodnevni festival već naredne godine preraste u još veći događaj koji će slaviti Arčija, grupa njegovih prijatelja i kolega rešila je da javnosti pokaže "svestranost i genijalnost onog na kog su se ugledali i od koga su učili".

Redom od 21 sat u "Feedback"-u će nastupati bendovi Eyot, There, Naopak i ništarije, Marconiero i Jayas Jazz, Kontras, poslednji će biti Bokal oseća stvarnost, a pretposlednji u nizu sviraće 5 % kritične mase, koji je upravo Arči i osnovao 2008. godine, ali ne kao bend, već kao "pokret, ideju i stav".

Bio je idejni vođa, tekstopisac i kompozitor svih pesama, ali i pokretačka snaga brojnih projekata i progresivnih ideja u ovom gradu - kaže Milan Aleksić iz 5 % kritične mase.

Arčijev rođendan Ideja je da ove godine jednodnevni preraste u veći festival

Dodaje da to što su samo posle nekoliko proba imali nastupe na "Beer fest-u", Božićnom humanitarnom koncertu u Svrljigu i klubu "Brod" duguju Arčijevom entuzijazmu, posle čega su dve godine pauzirali jer je frontmen benda bio u Švedskoj gde je radio kao, kako je sam voleo da kaže, tetovažer.

Na odluku da se vrati u Niš je najviše uticala njegova ljubav prema ovom gradu i želja da bend nastavi sa radom - priča Milan. 

Aleksa-Arci Milan i Nebojša na snimanju spota za pesmu "Obilan ručak"; foto: M. IgnjatovićZa muziku u "Preduzeću", gde će od 17 sati biti izloženi Arčijevi crteži, biće zaduženi Stameni i Mad Prophet. Tamo će u 20 sati biti promovisan spot benda "Dok 7" koji su za pesmu "Prva ljubav zaborava nema" članovi ovog sastava snimili u Arčijevu čast.

Ispred "Feedback"-a umetnički performans će početi u u 18 sati, a na ulazu u klub biće postavljena kutija u koju će svako moći da ubaci poruku mira i ljubavi.

Ulaznica za "Arčijev rođendan u Davidovoj ulici" koštaće 300 dinara, a od prikupljenog novca biće osnovan fond kojim bi se finansirala naredna dešavanja vezana za lik i delo Nebojše Prvulovića Arčija

"Obilan ručak" - 5 % kritične mase

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: