Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 3. 6. 2015.

| Kultura

Koncerti, izložbe i predstave na Dan opštine Aleksinac

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
kerber
"Kerber" nastupa na stadionu "Taš"

Od četvrtka 4. juna do subote 6. juna raznim programima, poput koncerata “Kerbera” i ansambla “Stanislav Binički”, književne večeri “Ovo je moj grad” i svečane akademije biće obeležen Dan opštine Aleksinac - 5. jun.

Program proslave počinje u četvrtak koncertom flautistkinje Valentine Dimitrijević koji će početi u 17 sati u galeriji aleksinačkog Centra za kulturu. Dva sata kasnije u istom prostoru biće otvorena izložba slika Druge kolonije Udruženja likovnih umetnika Aleksinac.

Od 20 sati u velikoj sali Centra aleksinački “Teatar 91” izvešće predstavu “Kus petlić“ koja je, prema rečima reditelja Dušana Jovanovića, “komedija, drama, farsa, i šta li već nije, a pre svega je priča o našim naravima u burnim vremenima poratnih dana”. kus petlic Predstava "Kus petlić" rađena po tekstu Aleksandra Popovića

Na dan Opštine, 5. juna, od 10 sati na platou Centra za kulturu biće odigrana dečija predstava “Hej, odrasli svete, ovako te vidi dete!“, dok je za 12 sati zakazana svečana akademija u velikoj sali Centra. Od 11 sati u Ulici knjaza Miloša članovi Udruženja građana “Vredne ruke” izložiće rukotvorine.

Izložba “Dinar – putovanje kroz vreme“, na kojoj će kroz printove odabranih komada kovanog novca, novčanica, hartija od vrednosti biti predstavljena istorija dinara, otvara se u 13 sati u art galeriji Centra. U drugoj galeriji od 18 sati biće održano književno veče na temu “Ovo je moj grad”, a stihove će kazivati članovi Književnog društva “Velimir Rajić”.

Vojni orkestar iz Niša defilovaće od 19 sati Ulicom knjaza Miloša, od mosta na Moravici od Doma kulture, a u 20 sati ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički“ nastupa u velikoj sali Centra za kulturu.

Na stadionu “Taš” od 22 sata niška grupa “Kerber”, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

U subotu 6. juna od 20 sati Gradsko kulturno umetničko društvo Aleksinac održaće koncert u velikoj sali Centra za kulturu.

U glavnoj aleksinačkoj ulici, ispred Turističko-informativnog centra, do 20. juna će, povodom Dana opštine, biti održana prodajna izložba knjiga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: