Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 1. 12. 2023.

| Kultura

Koncerti, premijere i brojne predstave tokom decembra u niškom Narodnom pozorištu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Narodno pozorište Niš
Bogata pozorišna ponuda; foto: JV / Ljubica Jocić

Decembar u niškom Narodnom pozorištu počinje predstavom Brod za lutke, nastavlja se godišnjim koncertom KUD "Abrašević", nakon čega ide četvorodnevni Festival pozorišta lutaka. Publiku tokom meseca očekuju dve premijere, nekoliko gostujućih predstava, koncerti folklornih ansambala i Tijane Bogićević.

brod za lutke, foto narodno pozoriste nis "Brod za lutke"; foto: Narodno pozorište Niš U petak, 2. decembra, od 20 sati publika će moći da pogleda predstavu Brod za lutke, a ona će biti izvedena i narednog dana u isto vreme. Godišnji koncert kulturno-umetničkog društva "Abrašević" zakazan je za nedelju, 3. decembra, u 18 sati.

Od ponedeljka, 4. decembra, kreću 54. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije. Svečano otvaranje biće u 12 sati, u četiri festivalska dana tokom takmičarskog programa pozorišta iz Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Beograda, Kragujevca i Niša izvešće osam predstava, dok će devetu u čast nagrađenih odigrati niški lutkari.

Narodno pozorište 8. decembra koncert Tijane Bogićević; foto: FB Narodno pozoriste Niš Nakon Festivala, u petak, 8. decembra od 20 sati u niškom Narodnom pozorištu nastupa pop pevačica Tijana Bogićević.

U subotu, 9. decembra, od 20 sati gostuje predstava The party u režiji Marka Đurića. Istog dana i u isto vreme biće izveden komad Heroji nacije Spasoja Ž. Milovanovića koja je učestvovala na Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu.

Još jedna gostujuća predstava zakazana je za nedelju, 10. decembar, u 20 sati - Preljubnici u režiji Božidara Pešića i Igora Ivanovskog.

Premijeru predstave Polanski protokoli rađenu po motivima romana Herceg Polanski Miloša Grozdanovića i u režiji Aleksandra Mihailovića, niška publika moći će da pogleda u ponedeljak 11. decembra, u 20 sati.

San o zavičaju "San o zavičaju"; foto: Nikola Milosavljević/Studio Brada, Narodno pozorište Niš Predstava Sladoled Spasoja Ž Milovanovića biće izvedena u utorak, 12. decembra, u 20 sati, naredne dve večeri u isto vreme publika će moći da gleda San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje). Predstava Žarka Jokanovića, u režiji Marka Jovilića Kokoške biće izvedena u petak, 15. decembra od 20 sati.

U subotu, 16. decembra, od 20 sati publiku očekuje još jedan koncert, ovog puta Ansambla narodnih pesama i igara Srbije “Kolo”, dok će narednog dana biti izvedena predstava Neki to vole vruće, rađena po motivima istoimenog romana i u režiji Aleksandra Marinkovića.

seme-2 "Seme" Miroljuba Nedovića; foto: Narodno pozorište Niš Predstavu Kokoške publika će ponovo moći da pogleda u četvrtak, 21. decembra, u 20 sati, a naredne dve veče, u isto vreme, biće izvedena predstava Seme čiji tekst i režiju potpisuje Miroljub Nedović, kojom je proslavio 40 godina rada u pozorištu.

Poslednje nedelje u godini, niška publika moći će da pogleda premijeru predstave The party 2 - u sredu, 27. decembra, od 20 sati. Njena repriza zakazana za dan kasnije, biće poslednji komad izveden na daskama niškog Narodnog pozorišta u 2023. godini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: