Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 19. 6. 2019.

| Kultura

Koncertima na 5 lokacija Niš slavi Praznik muzike

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
praznik muzike
U petak će se niškim ulicama širiti zvuk muzike; foto: V. K.

Rok simfonijom u Niškom simfonijskom, nastupima horova u Obrenovićevoj ulici, Vilenjaka u parku Čair, sviranjem profesora i učenika Muzičke škole u Gradskoj kući i rok sastava u dvorištu Univerziteta u petak, 21. juna u Nišu će biti proslavljen Praznik muzike.

U Nišu se 10. godinu obeležava Praznik muzike - popularna manifestacija, besplatna i otvorena za sve muzičare, profesionalce ili amatere koja nudi širok i raznovrstan muzički spektar.

U Gradskoj kući od 18 sati "Lepote nacionalne muzike" izvešće profesori i učenici Muzičke škole Niš.

Od 19 sati Nišlije će moći ispred Dečijeg centra u parku Čair da slušaju male pevače koji su bili učesnici "Majske pesme", kao i hor Vilenjaci.

U Obrenovićevoj ulici, kod Gradskog kluba, od 19 do 23 sata nastupiće Hor Čarolija, aleksinački mešoviti hor Šumatovac, Petar Božičić, Niški kamerni hor, etno grupa Niško Zone, Ženski hor SKC-a , VOICE muzička radionica i reperi Kom 018.

Hitove kultnog benda Abba izvešće Niški simfonijski orkestar, a ovaj nastup u njihovoj sali koji počinje u 20 sati biće ujedno i zatvaranje njihove koncertne sezone 2018/19.

Završni koncert će biti besplatan za sve naše građane, međutim zbog ograničenog broja mesta i numeracije sedišta, molimo cenjenu publiku da dođu da preuzmu karte na blagajni NSO, svakog radnog dana od 8 do 15 sati - kažu u Simfonijskom.

U dvorištu niškog Univerziteta ljubitelji alternativnog zvuka imaće priliku da čuju francusku grupu Les Courreurs de Remparts i bendove Hazel i Helium.

Praznik muzike organizuju Francuski institut iz Niša i Studentski kulturni centar iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: