Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 3. 11. 2018.

| Kultura

Koncertom Big benda RTS-a u Nišu počeo festival “Naissus džez” [foto]

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
big bend rts
Dirigent Big benda RTS-a rekao da u Nišu vole da sviraju zbog "najbolje publike"; foto: Vanja Keser

U punoj sali niškog Narodnog pozorišta nastupio je Big bend RTS-a kojim je dirigovao Ivan Ilić, a njihov koncert označio je početak Internacionalnog susreta džez muzičara Naissus džez, koji se u Nišu ponovo održava posle 25 godina pauze. Džez muzičari nastupaju i tokom vikenda u niškom teatru i obližnjem kafiću.

Ono što je najavio muzički urednik Big benda RTS-a Dragoslav Fredi Stanisavljević je publika u Nišu sinoć mogla i da čuje - izveli su svoje poznate aranžmane i kompozicije po kojima su poslednjih godina prepoznatljivi. 10 Puna sala Narodnog pozorišta na otvaranju "Naissus džez" festivala; foto: Vanja Keser

Orkestar je uvertiru za festival Naissus džez napravio u Aleksincu, a kako su naveli, nastup u Nišu je bio neka vrsta nastavka njihovog prošlogodišnjeg koncerta koji su imali u čast Bate Anastasijevića. Publika je uživala u “pravom džezu” koji je karakterističan za Big bend muzičare.

Kraj njihovog nastupa u niškom teatru publika je “stojeći pozdravila”, a dirigent Ivan Ilić je istakao da je to upravo i razlog što se rado vraćaju u Niš, jer je publika “najbolja”.

To nije bio i kraj prve večeri festivala, jer je on nastavljen u kafe-baru “Julijan Djupon”, gde je održan jam session uz nastup niških džez bendova.

Organizatori festivala koji se nakon pauze od 25 godina ponovo održava u Nišu, najavljuju da će večeras od 20 sati u Narodnom pozorištu nastupiti St. Fusion bend - "mešavina džeza" japanske i brazilske muzike. 7 Puna sala Narodnog pozorišta na otvaranju "Naissus džez" festivala; foto: Vanja Keser

U okviru druge večeri Naissus jazz festa 3. novembra nakon St. Fusion benda nastupiće Baptiste Herbin international quartet - prva liga francuskog džeza sa top srpskom ritam sekcijom. A po završetku programa u Narodnom pozorištu, u kafe baru Julijan Djupon nastupiće niški Coffee shop band - najavljuju organizatori.

Pojedinačne karte za festival su poskupele i koštaju 900 dinara, a mogu da se kupe na blagajni Pozorišta i u kafićima "Julijan Djupon" i "Truba". Detalji o programu i učesnicima dostupni su na sajtu festivala.

Podsetimo, ovo je 13. izdanje Naissus džez festivala, a ova priča o susretima džezera u Nišu počela je 1963. godine, kada je muzičar Bratislav Bata Anastasijević sa grupom džez entuzijasta osnovao Jazz club Naissus.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: